Komentara: 1
Pregleda: 2561

Hokej na ledu: Još jedan uspešno organizovani "Spartans Kids"

26.12.2017. u 16:58h
Izvor: Subotica.com
Hokej na ledu: Još jedan uspešno organizovani "Spartans Kids"

U sklopu svojih redovnih planiranih aktivnosti, Hokej klub "Spartak" je organizovao turnir za igrače do 12 godina i do 15 godina starosti (U12 i U15) sada već tradicionalni “SPARTANS KIDS 2017”. Turnir se organije u cilju popularizacije hokejaškog sporta i što boljeg povezivanja sa klubovima u regionu, za poboljšanje saradnje i daljeg napredovanja i razvoja samih igrača, i naročito u sklopu promocije aktivnosti i saradnje klubova u okviru Saveza hokeja i klizanja na ledu Vojvodine.

Ovogodišnji turnir je računat i za novoformiranu Junior Hockey League (JHL) u kojoj učestvuju novosadska Vojvodina, Vukovi iz Sarajeva i Siscia iz Siska. Turnir je trajao dva dana, održan je 16. i 17. decembra na Gradskom klizalištu u Subotici.

Hokej na ledu: Još jedan uspešno organizovani "Spartans Kids"

Spartak U15

Na prvom od četiri velika ovosezonska turnira (sezona 2017/2018) koje će organizovati Spartak, a uz veliku pomoć i punu podršku Saveza hokeja i klizanja na ledu Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, učestvovalo je ukupno oko 120 dece (U12 – 60ak dece i U15 – 60ak dece), u ukupno 8 ekipa iz 4 različita grada i 3 različite države, koja su maksimalno uživala u takmičarskom delu, kao i u aktivnostima predviđenim za što bolje druženje i povezivanje kako klubova, tako i same dece. Na turniru je takođe učestvovalo oko 25 devojčica, koje su ravnopravno, rame uz rame sa svojim vršnjacima/dečacima odigrale sve utakmice.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo da su glavni ciljevi turnira bili u potpunosti ispunjeni, a to je prvenstveno socijalizacija dece, popularizacija i razvoj omladinskog sporta i propagiranje zdravog načina života među decom i omladinom. - kaže trener Uroš Brestovac

Hokej na ledu: Još jedan uspešno organizovani "Spartans Kids"

Vukovi i Siscia U12

Na turniru je odigrano 12 utakmica na kojima su hokejaši pokazali veliki talenat, borbenost u okvirima sportskog ferpleja i volju i ljubav prema najbržoj kolektivnoj igri na svetu.

Spartak je na turniru “SPARTANS KIDS 2017” nastupio u sastavu:

Spartak U12: Penava Veljko, Konakov Novak, Kukaras Luka, Distl Dominik, Dvornić Stevan, Sekulić Elena, Kuntić David, Pećerić Slaven, Vučinić Vasilije, Janković Ognjen, Nađ Mateja, Benčić Anastasija, Rac Sabo Hanna, Vaštag Ivett, Milodanović Ana, Rajkaović Martin, Bem Karlo, Temunović Vanja, Gladić Petra, Popov Jovana, Nimčević Nemanja, Lulić Marko i Stantić Sara. Trener: Brestovac Uroš, Kolarić Aleksandar i Fabec Joseph.

Hokej na ledu: Još jedan uspešno organizovani "Spartans Kids"

U15: Spartak - Vukovi

Spartak U15: Đukanović Luka, Vereš Sintia, Feher Čongor, Feher Balint, Distl Džuliano, Šandor David, Vučić Aleksa, Stantić Dario, Kovač Filip, Rac Sabo Lilla, Đorđević Aleksandar, Vaštag Mark, Vinčić Smiljana, Jaramazović Maximilian, Horvacki Igor i Horvat Adam. Trener: Brestovac Uroš, Kolarić Aleksandar i Fabec Joseph.

TRENERSKI SEMINAR

U sklopu ovog turnira je održan i trenerski seminar, na kojem su učestvovali svi treneri iz svih klubova/gradova, i na kojem je prvenstveno iskorišteno prisustvo američkog trenera Jozefa Fabeka, koji ove sezone boravi i radi kao trener u Spartaku i koji se odlučio na boravak u ovom klubu u saradnji sa organizacijom “Hockey Without Borders” (Hokej bez granica) iz Montreala/Kanada. Hozef je celo leto radio u jednom od najprestižnijih kampova u SAD – Planet Hockey, na kojem je stekao ogromno iskustvo.

- Ovaj turnir, je pored otvorene prilike i poziva za uzvratno gostovanje koje će doneti dodatni potreban broj utakmica za samu decu/igrače, iskorišten i za razmenu iskustava među trenerima, proširenje saradnje po pitanju razmena stručnih materijala (hokejaške skripte, knjige, CD materijali) čime se proširuje lepeza samih trenažnih procesa sa decom, kao i saradnja samih sportskih direktora i menadžera kluba o načinu funkcionisanja i organizacije samih klubova, dešavanja, rad na popularizaciji sporta i slično, ali i novi savremeni pristupi u trenažnim procesima i teorijama rada i razvoja. - ističe Brestovac

Po rečima organizatora, krajnji utisci sa turnira su bili fenomenalni i fantastični, čime su širom otvorena vrata za nastavak organizacije ovakvih i sličnih manifestacija, koje u mnogome reprezentativno predstavljaju kako klub, tako i grad, pokrajinu i savez.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2561
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

spartans međunarodni turnir u hokeju na ledu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.