Komentara: 0
Pregleda: 2564

Hokej na ledu: Brojne aktivnosti mlađih kategorija i seniora Spartaka

05.02.2018. u 17:11h
Izvor: Subotica.com
Hokej na ledu: Brojne aktivnosti mlađih kategorija i seniora Spartaka

Centralno dešavanje prethodnog vikenda za Hokej klub "Spartak" je bila organizacija tradicionalnog, 6. međunarodnog turnira "Kup Subotice 2018" za seniore, koji se istovremeno boduje i za BIHL, a na kojem su pored subotičkog Spartaka nastupile i ekipe Vukovi (Sarajevo) i Metalurg (Skoplje).

U konačnom plasmanu na ovom turniru Spartak je zauzeo prvo mesto, drugi je bio Metalurg, dok su treći bili Vukovi.

- U šest utakmica prezentovan je sasvim solidan nivo hokeja, a na domaćem ledu najbolje su se snašli subotički "ledeni oklopnici" koji su vodili pravi mali "rat" na ledu sa ekipom iz Skoplja, za koju su nastupila i 4 igrača iz Slovenije i 1 iz Rusije. U veoma neizvesnim utakmicama visokog tempa, oba susreta su rešena u korist Spartaka, ali najviše zahvaljujući "dužoj klupi" i ogromnoj borbenosti cele ekipe. - kaže Uroš Brestovac, trener subotičke ekipe.

Hokej na ledu: Brojne aktivnosti mlađih kategorija i seniora Spartaka

Hokej na ledu: Brojne aktivnosti mlađih kategorija i seniora Spartaka

Sastav seniorske ekipe Spartaka: Alaker Erik, Velašević Miloš, Vidaković Igor, Kolarić Aleksandar, Bošnjak Luka, Gergelj Danijel, Peter Alen, Plavšić Dominik, Tancoš Tamaš, Šljapić Igor, Pavlović Filip, Katančić Denis, Lošonci Adam, Kojić Miloš, Tolmači Branislav, Fabec Joseph, Subotić Srdjan, Nešić Mate, Cindel Norbert, Katančić Erik, Đorđević Aleksandar i Mileusnić Petar.

Spartakova selekcija U14 je u subotu nastupila u Mađarskoj, u sklopu njihov državnog "B" prvenstva u fuziji sa Kiškorošom i zabeležila ubedljivu pobedu nad ekipom Sportorszag SC 10:2 (3:2 2:0 5:0), dok je selekcija U12 nastupila u dve kategorije, pa je tako u sklopu "B" prvenstva Mađarske zabeležen nerešen rezultat 5:5 (protiv Gepard A) odnosno poraz od 7:1 od ekipe Brasov (RUM). Kombinovani sastav koji nastupa u "C" kategoriji je takođe pretrpeo poraz ovog vikenda od ekipe MAC-a u Budimpešti.

Hokej na ledu: Brojne aktivnosti mlađih kategorija i seniora Spartaka

U sklopu Prvenstva Srbije - Prva B liga u Subotici Spartak je u nedelju dočekao ekipu "Kraljeve" iz Beograda i doživeo poraz rezultatom 3:0 (0:0 2:0 1:0), posle velikog broja neiskorišćenih šansi odnosno jeftino primljenih golova na drugoj strani.

Za Spartak su nastupili: Basarić Igor, Vujković Davor, Dujmović Nikola, Brestovac Uroš, Fazekaš Đorđe, Dakić Srđan, Desnica Prvoslav, Krstić Vanja, Ladocki Čaba, Popović Branislav, Basarić Deja, Ižipac Ignjatije, Sakala Zolika. Trener: Kerleta Miodrag.

Narednog vikenda selekcija seniora putuje za Sarajevo na naredni turnir u sklopu BIHL, dok će u istom terminu u Sarajevu biti organizovan i turnir za selekcije U8 i U10, a selekcije U12 i U14 će narednog vikenda imati svoje utakmice u sklopu Prvenstva Mađarske.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2564
Povezane teme

klizalište subotica

stadion malih sportova

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaški klub spartak

gradsko klizalište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.