Komentara: 0
Pregleda: 3313

Hokej: Bogat vikend na ledu za mlađe kategorije Spartaka

11.12.2019. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Vikend za nama je bio prepun različitih aktivnosti i nastupa hokejaša Spartaka, na domaćoj i na međunarodnoj sceni.
Hokej: Bogat vikend na ledu za mlađe kategorije Spartaka

Selekcija U8 je u protekle subote odigrala turnir prvenstva Srbije u Novom Sadu na kojem su na pet utakmica ukrstili palice sa ekipama NS Stars (4:0), Partizan (1:1), Crvena zvezda (7:0), Vojvodina (9:0) i Marbo (6:0) i uz skor od četiri pobede i nerešen rezultat nastavili sa uspesima i na domaćoj sceni.

Za U8 su nastupili: Stipić Relja, Lakićević Vidak, Kovač Nina, Mandić Petar, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Kesejić Ivan, Mandić Marta, Novak David, Rajković Marin, Šabić Iva i Tikvicki David. Trener: Brestovac Uroš.

Hokej: Bogat vikend na ledu za mlađe kategorije Spartaka

U Srbiji je pokrenut projekat "Baby Kids hockey", na koji se prijavilo ukupno 5 klubova - Spartak, Crvena zvezda, NS Stars, Vojvodina i Partizan.

- Ideja je da na turniru svoje prve utakmice odigraju najmlađi članovi svakog od klubova, koji su još uvek u školici hokeja / klizanja, dečaci rođeni 2013. i devojčice rođene 2012., i mlađi - kaže Uroš Brestovac iz Hokej kluba "Spartak"

Prvi turnir je održan u nedelju, 8. decembra u Subotici. Iako se nisu pojavile sve očekivane ekipe dobra zabava na ledu i druženje mladih hokejaša i njihovih pratilaca nije izostalo.

- Po kalendaru takmičenja Crvena zvezda je bila slobodna, na Gradskom klizalištu u Subotici se pojavila samo ekipa Vojvodine, dok Partizan i NS Stars nisu došli. I pored toga, organizovano je lepo sportsko druženje, deca su odigrala po tri međusobne utakmice i sigurno su najmlađi uživali u ovom danu - ističe Brestovac

Hokej: Bogat vikend na ledu za mlađe kategorije Spartaka

Za Spartakovu selekciju U7 nastupili su: Stipić Relja, Mandić Marta, Marko Mateo, Rajković Marin, Piuković Roko, Ivanković Marijan, Ivanković Jakov, Brestovac Tara, Stanojević Jana i Glogovac Momčilo. Treneri: Cindel Norbert i Michelle Cox.

Selekcije U12 i U14 nastupale u Budimpešti

Selekcija U14 u Budimpešti je odigrala važnu utakmicu protiv ekipe "KMH Warriors" u sklopu B prvenstva Mađarske, u kojem nastupaju u fuziji sa Kiškorošom, i zabeležili važnu pobedu rezultatom 6:4 (2:1 3:2 1:1), čime su ostali na 9. mestu na tabeli (od ukupno 21 ekipe) i sa realnim šansama za ulazak u plejof u drugom delu sezone.

Hokej: Bogat vikend na ledu za mlađe kategorije Spartaka

Za ekipu U14 od igrača iz Subotice su nastupili: Benčić Anastasija, Sekulić Elena, Janković Ognjen, Temunović Vanja, Milodanović Ana, Vučinić Vasilije, Stantić Sara, Bem Karlo i Kukaras Luka. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U12, u fuziji sa Kiškorošom, je takođe odigrala utakmicu B prvenstva Mađarske i zabeležila novu pobedu protiv ekipe Karpati Farkasok 7:0 (1:0 2:0 4:0), čime je nastavljen maksimalan učinak u dosadašnjem delu takmičenja.

Hokej: Bogat vikend na ledu za mlađe kategorije Spartaka

Za U12 od igrača iz Subotice su nastupili: Penava Ognjen, Gubičak Leon, Marton Leon, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip, Kujundžić Nikola, Milanko Danilo, Popov Jovana, Rac Sabo Hanna, Temunović Vanja i Bem Karlo.

SPARING MEČ SA EKIPOM IZ ČIKAGA

Kao šlag na tortu sportskog vikenda subotičkih hokejaša bila je utakmica (U14) sa ekipom iz Čikaga, čiji trener je Nenad Raković (bivši hokejaš Crvene zvezde i reprezentacije Srbije), a koji tamo radi kao trener. Njegova kombinovana ekipa, sa igračima iz SAD, Slovačke i Novog Sada izašla je na megdan subotičkim hokejašima.

- Tokom celog meča domaći hokejaši su pokazali kvalitetniju igru i golovima u pravim trenucima prosto "oduvali" gostujuću ekipu, koja nije mogla da se snađe na "otvorenom" klizalištu u Subotici. Pobeda je zasluženo pripala  Spartaku rezultatom 8:1 (2:0 2:0 4:1). - kaže trener Spartaka - Sve u svemu, izuzetno lepo i zanimljivo druženje, fenomenalno sportsko iskustvo za sve učesnike.

Hokej: Bogat vikend na ledu za mlađe kategorije Spartaka

Subotički tim je nastupio sa čak četiri pune postave i dva golmana, a plavo-beli dres su branili: Penava Veljko, Đukanović Luka, Vučinić Vasilije, Kukaras Luka, Milodanović Ana, Kuntić David, Janković Ognjen, Rajković Martin, Benčić Anastasija, Stantić Sara, Bem Karlo, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Popov Jovana, Kujundžić Nikola, Rac Sabo Hanna, Gubičak Leon i Marton Leon. Treneri: Michelle Cox i Cindel Norbert.

Predstojećeg vikenda u Subotici se održava turnir juniorske hokej lige, za selekcije U12, U15 i U18, na kojem će učestvovati ekipe Siscia (Sisak), Vukovi (Sarajevo), Vojvodina (Novi Sad) i naravno domaćin Spartak. Ulaz na sve utakmice je besplatan. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3313
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

brend lider

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.