Komentara: 0
Pregleda: 3245

Hitna pomoć - nešto više poziva pacijenata sa bolom u grudima i visokim pritiskom

20.05.2022. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Iako je broj poziva uobičajen, u poslednjih nekoliko dana Službi hitne medicinske pomoći češće se javljaju pacijenti zbog bola u grudima i visokog krvnog pritiska.
Hitna  pomoć - nešto više poziva pacijenata sa bolom u grudima i visokim pritiskom

Služba hitne medicinske pomoći za 24 sata ima oko 30 intervencija na terenu i isto toliko ambulnatnih, što je uobičajen broj intervencija, ali u poslednje vreme pacijenti se češće javljaju zbog bola u grudima i visokog krvnog pritiska.

- Tokom vikenda smo imali tri pacijenta koja smo transportovali u Institut za kardiovaskulatne bolesti u Kamenici zbog akutnog infarkta srca. Kada su u pitanju ambulantni pregledi, nešto češće nam dolaze pacijenti zbog uboda krpelja, što je karakteristično za ovaj period godine - objašnjava dr Mihaela Budimski Soldat, lekar u Službi hitne medicinske pomoći. 

Hitna  pomoć - nešto više poziva pacijenata sa bolom u grudima i visokim pritiskomKako sve vremenske promene utiču na hronične bolesnike, lekari apeluju na pacijente da se pridržavaju propisane terapije.

- Najvažnije je da hronični pacijenti ne preskaču terapiju. Ukoliko dođe do naglog otopljenja treba da povedu računa o tome da unose dovoljnu količinu tečnosti, a dijabetičari treba da paze da redovno uzimaju obroke.

Hitna  pomoć - nešto više poziva pacijenata sa bolom u grudima i visokim pritiskom

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3245
Povezane teme

hitna pomoć

hitna medicinska pomoć

mihaela budimski

služba hitne medicinske pomoći

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.