Komentara: 2
Pregleda: 4364

Hiljade posetilaca na "Ukusima tradicije" na Prozivci

03.09.2011. u 19:59h
Izvor: RTV Yueco
Hiljade posetilaca na "Ukusima tradicije" na Prozivci

Festival tradicionalnih specijaliteta domaće hrane, vina i rakije pod nazivom „Ukusi tradicije“ okupio je juče na Prozivci više hiljada građana Subotice. Povodom Dana grada Subotice, na potezu između Gabrić ćuprije i spomenika svoje proizvode izlaže dvadesetak proizvođača domaće hrane, vina i rakije iz regiona, a posetiocima je, na dva štanda, na raspolaganju i bogata gastronomska ponuda domaće hrane. Po rečima predsednika Skupštine grada Slavka Paraća koji je otvorio manifestaciju, poseta događaju pokazuje da Prozivka više nije spavaona i da je izmeštanje programa za Dan Grada iz centra u ostale delove grada - pun pogodak.

Nekoliko hiljada građana Prozivke, ali i drugih delova grada posetilo je sinoć manifestaciju "Ukusi tradicije" u ovom naselju. Prodajna izložba jela i pića propraćena je i nastupom tamburaša, pre kojih su na prostoru između Gabrić ćuprije i spomenika na bini za najmlađe nastupali glumci Dečijeg pozorišta sa predstavom „Pao s kruške.

Organizator Festivala „Ukusi tradicije“ je Grad Subotica, u sklopu proslave Dana Grada. Generalni sponzor manifestacije je „Tržnica“ a.d. Subotica. Po rečima predsednika Skupštine grada Slavka Paraća koji je otvorio manifestaciju, poseta događaju pokazuje da prozivka više nije spavaona i da je izmeštanje programa za Dan Grada iz centra u ostale delove grada - pun pogodak.

Neposrednu organizaciju festivala radi preduzeće „PiaR“ koje je utemeljivač i organizator Sajma „Ukusi tradicije“. Na festivalu učestvuje dvadesetak proizvođača domaće hrane, vina i rakije iz regiona, a posetiocima je, na dva štanda, na raspolaganju i bogata gastronomska ponuda domaće hrane.

Festival tradicionalnih specijaliteta domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije“ nastavlja se danas i traje do 23,00 časa. Pored izložbeno prodajnog dela manifestacije, od 20,00 do 22,00 časa posetioce očekuje i koncert EX YU benda.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4364
Povezane teme

prozivka

sajam ukusi tradicije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.