Komentara: 14
Pregleda: 3607

HDF: Pozivamo državne organe da ispitaju zakonitost rada Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata

03.09.2021. u 12:06h
Saopštenje Hrvatskog demokratskog foruma povodom konkursa za izbor direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u integralnom obliku prenosimo u nastavku.
HDF: Pozivamo državne organe da ispitaju zakonitost rada Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata

Hrvatski demokratski forum (HDF), sa sedištem u Subotici, obaveštava javnost da je Upravni odbor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata poništio Javni konkurs za izbor direktora te ustanove, koji je sam raspisao. A poništio ga je zbog nezakonitog raspisivanja, odnosno pogodovanja jednom kandidatu, za koga se očekivalo da će biti i jedini.

Upravni odbor ZKVH je konkurs poništio nakon što je osnivaču – Pokrajinskoj vladi AP Vojvodine – dostavljen zahtev za razrešenje svih organa ZKVH-a zbog zloupotrebe i samovlašća prilikom raspisivanja konkursa.

HDF poziva državne organe Republike Srbije i AP Vojvodine da preduzmu mere kako bi se rad ZKVH-a priveo u okvir zakonitosti, a od direktora ustanove, Upravnog odbora i Nadzorog odbora zahteva neopozive ostavke.

HDF već godinama upozorava javnost na nezakonito, netransparentno i koruptivno poslovanje Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, koje pod hitno mora proći proceduru državne budžetske inspekcije i revizije kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima ustanovu vodi jedna te ista osoba već 13 godina.  

Podatak da nijedan medij na hrvatskom jeziku nije objavio da je Upravni odbor ZKVH-a 31. avgusta 2021. godine poništio sopstveni konkurs, iako su prethodno objavili da je raspisan, govori o velikom pritisku koji u hrvatskoj zajednici postoji da bi jedan kandidat, koji je direktor te ustanove već 13 godina, to ostao večno.

// kraj saopštenja

Postavljeno pre 3 meseca i 10 časova
Komentara: 14
Pregleda: 3607
Povezane teme
zavod za kulturu vojvođanskih hrvata hrvatski demokratski forum
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.