Komentara: 5
Pregleda: 16454

Hapšenje u Agropromu zbog malverzacija

06.03.2017. u 14:59h
Izvor: Subotica.com
U sklopu policijske akcije "Pluton 2" u Subotici je uhapšena jedna osoba, dok je protiv druge podignuta krivična prijava.
Hapšenje u Agropromu zbog malverzacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u nastavku akcije na suzbijanju krivičnih dela pranja novca, finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su danas na teritoriji Srbije 47 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 19 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela, dok se za dve osobe traga.

Akcija „Pluton 2“ sporovedena je u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, Smederevu, Jagodini, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Novom Pazaru, a osumnjičeni se terete da su od 2005. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su budžetima Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, grada Beograda i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od 1.896.090.232,00 dinara, odnosno preko 17,5 miliona evra.

U Subotici je uhapšeno odgovorno lice u privrednom društvu ''Agroprom“ doo S.B. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da  je počinila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Postoje osnovi sumnje da je S.B. putem elektronskog plaćanja i unošenjem neistinitih podataka u naloge za elektronsko plaćanje, neosnovano izvršila transfer novčanih sredstva sa računa firme “Agroprom kom“, na svoj račun, i na račune drugih pravnih i fizičkih lica, kojima je pribavila protivpravnu imovinsku korist od 23.355.098,40 dinara.

Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta protiv još jedne osobe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 16454
Povezane teme

hapšenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.