Komentara: 3
Pregleda: 2253

Hajdukovo dobilo 1.4 miliona za realizaciju urbanističkih planova

18.03.2014. u 12:26h
Izvor: Subotica.com
Hajdukovo će iz državnog budžeta moći da računa na 1,4 miliona dinara po osnovu sufinansiranja urbanističkih planova na toj teritoriji. Ministarstvo građevine je za ove potrebe obezbedilo 21,5 miliona dinara za 14 opština u Srbiji.
Hajdukovo dobilo 1.4 miliona za realizaciju urbanističkih planova

Gojko Radić ispred GrO SNS-a saopštio je danas da je ovaj odbor juče i zvanično obezbedio iz budžeta Republike Srbije oko 1,4 miliona dinara za sufinansiranje izrade urbanističkih planova na teritoriji Hajdukova, ta sredstva su dodeljena po osnovu konkursa.

Radić ističe da se ovim sredstvima rasterećuje gradski budžet, a realizuju planovi koji su trebali još odavno da budu sprovedeni i ono što građana Hajdukova zaslužuju.

Ugovori su potpisani juče u Vladi Srbije, a pravo na dodelu sredstava imale su jedinice lokalne samouprave sa teritorije Srbije koje su u budžetu za 2014. godinu obezbedile deo sopstvenih sredstava za izradu urbanističkog plana za koji konkurišu.

Ukupni fond za ovu namenu je bio 21,5 miliona dinara, a sredstva je dobilo 14 opština.

Kriterijumi po kojima se vodilo Ministarstvo građevine su bili prioritet planskog dokumenta, broj stanovnika jedinice lokalne samouprave, stepen razvijenosti jedinice lokalne samouprave za 2013. godine i raspoloživa budžetska sredstva jedinice lokalne samouprave za sufinansiranje urbanističkog plana.

Ugovore o sufinansiranju potpisao je Ministar građevine u tehničkoj vladi Velimir Ilić sa predstavnicima ovih 14. opština. Pored Subotice sredstav su dobili i Mionica, Brus, Ljubovija, Žagubica, Bela Palanka, Lebane, Titel, Veliko Gradište, Čačak, Vlasotince, Senta, Opovo i Topola.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 2253
Povezane teme

hajdukovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.