• Pregleda: 3568

HACCP i ISO 9001 u Gerontološkom centru

HACCP i ISO 9001 u Gerontološkom centru

Gerontološki centar Subotica ispunio je zahteve i dobio sertifikate HACCP i ISO 9001, čime je postao prva ustanova ovog tipa u Srbiji koja u svom radu ispunjava ove zahtevne standarde. Zahvaljujući njihovom uvođenju, Gerontološki centar iz Subotice biće i prva institucija ovog tipa u Srbiji koja će dobiti licencu za obavljanje svoje delatnosti. Podršku uvođenju ISO 9001 i HACCP standarda pružilo je i Ministarstvo za rad i socijalna pitanja.

Nakon 11 meseci usklađivanja i ulaganja, Gerontološki centar će ubuduće u svom svakodnevnom radu sa korisnicima sprovoditi standard ISO 9001, dok će se u kuhinji primenjivati strogi standard bezbednosti u procesu proizvodnje hrane HACCP. Time Gerontološki centar postaje prva ustanova ovog tipa u Srbiji koja je implementirala oba standarda koji garatuju kvalitet i bezbednost. Pored toga, oni su preduslov za učešće na konkursima Fondova Evropske unije koji će biti dostupni kada Srbija postane kandidat za članstvo u ovoj asocijaciji.

Implementacija oba standarda nije podrazumevala velike promene u građevinskom i organizacionom smislu, već samo usaglašavanje zahtevanih sa postojećim standardima. Podršku uvođenju ISO 9001 i HACCP standarda pružilo je i Ministarstvo za rad i socijalna pitanja. Zahvaljujući njihovom uvođenju, Gerontološki centar iz Subotice biće i prva institucija ovog tipa u Srbiji koja će dobiti licencu za obavljanje svoje delatnosti.

Sertifikaciju Gerontološkog centra prema standardima ISO 9001 i HACCP sprovelo je globalno sertifikaciono telo iz Velike Britanije “Certification international”, a sertifikati su zvanično odobreni 19. decembra protekle godine.

Pred zaposlenima u Gerontološkom centru u budućnosti je velika odgovornost na primeni i održavanju standarda. Taj proces biće kontrolisan i ocenjivan svake godine.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
Momir Odgovori
Gospodine Ivaniševiću da plaćaš iz sopstvenog džepa ne bi ti pala na pamet takva budalaština i taj bezvredni papir koji ničemu ne služi a mnogo košta. Ovo me podseća na period kad je Dr Milija Zečević delio certifikate MENADŽER GODINE u Srbiji. Da li znate ko su u Subotici dobitnici (Slobodan Vuinović kao Generalni direktor IMK 29 novembar i Marica Matković Direktor Agros Banke). Da li znate šta se sa dogodilo sa firmana koje su vodili? Neznate a - naravno da znate - otišle su u STEČAJ.
Sting Odgovori
Verujem da će ovaj standard sam po sebi značiti itekako puno za ovu ustanovu. Stvarno me ne zanima kad se omalovažava ova ustanova zbog političkih kadrova koje je vode, koji su poboljšali umnogome uslove života unutar iste, jer znam da ćemo pre ili kasnije možda tamo i završiti. Još poboljšavajte ustanovu i samo napred !!!
gogovs Odgovori
Bravo Momire,sam toliko.Mislim da mali broj posetilaca na ovom nasem sajtu,uopste zna ova imena koja su pomenuta,ali jos jednom bravo,pravi komentar.Znam o kome se radi,cak sto vise gosp.Vujinovic je nagradjen sto je stavio tacku u takvom gigantu,znamo svi koji funkciju uziva poslednjih godina.Montenegro linija je cudo,sj....i su sve sto je valjalo,zuta ekipa je ipak malo perfidnija ali oni vide i nemaju vise sta da sj..u.
vladjimri Odgovori
Jadni matorci, gotovi su.....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.