Komentara: 4
Pregleda: 3955

HACCP i ISO 9001 u Gerontološkom centru

26.01.2012. u 16:43h
Izvor: RTV Yueco
HACCP i ISO 9001 u Gerontološkom centru

Gerontološki centar Subotica ispunio je zahteve i dobio sertifikate HACCP i ISO 9001, čime je postao prva ustanova ovog tipa u Srbiji koja u svom radu ispunjava ove zahtevne standarde. Zahvaljujući njihovom uvođenju, Gerontološki centar iz Subotice biće i prva institucija ovog tipa u Srbiji koja će dobiti licencu za obavljanje svoje delatnosti. Podršku uvođenju ISO 9001 i HACCP standarda pružilo je i Ministarstvo za rad i socijalna pitanja.

Nakon 11 meseci usklađivanja i ulaganja, Gerontološki centar će ubuduće u svom svakodnevnom radu sa korisnicima sprovoditi standard ISO 9001, dok će se u kuhinji primenjivati strogi standard bezbednosti u procesu proizvodnje hrane HACCP. Time Gerontološki centar postaje prva ustanova ovog tipa u Srbiji koja je implementirala oba standarda koji garatuju kvalitet i bezbednost. Pored toga, oni su preduslov za učešće na konkursima Fondova Evropske unije koji će biti dostupni kada Srbija postane kandidat za članstvo u ovoj asocijaciji.

Implementacija oba standarda nije podrazumevala velike promene u građevinskom i organizacionom smislu, već samo usaglašavanje zahtevanih sa postojećim standardima. Podršku uvođenju ISO 9001 i HACCP standarda pružilo je i Ministarstvo za rad i socijalna pitanja. Zahvaljujući njihovom uvođenju, Gerontološki centar iz Subotice biće i prva institucija ovog tipa u Srbiji koja će dobiti licencu za obavljanje svoje delatnosti.

Sertifikaciju Gerontološkog centra prema standardima ISO 9001 i HACCP sprovelo je globalno sertifikaciono telo iz Velike Britanije “Certification international”, a sertifikati su zvanično odobreni 19. decembra protekle godine.

Pred zaposlenima u Gerontološkom centru u budućnosti je velika odgovornost na primeni i održavanju standarda. Taj proces biće kontrolisan i ocenjivan svake godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3955
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.