• Pregleda: 5830

Gužve na ulazu u Srbiju

Na Graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije nema zadržavanja, dok se na ulazu u zemlju čeka oko 90 minita sa naše strane. U carini Subotice savetuju putnike da se pre puta dobro informišu o svojim pravima i obavezama, kao i pravilima pri unosu kupljenih stvari u inostranstvu
Gužve na ulazu u Srbiju

U Graničnoj policiji kažu da očekuju pojačan intenzitet saobraćaja i sutra na sam dan Božića koji proslavljaju katolički vernici. Radi svih pet traka.

U Carinskoj službi pojačana je aktivnosti na graničnim prelazima i spremno dočekuje sezonu novogodišnjih i božićnih praznika kada zbog pojačanog priliva putnika na prelazima može da dođe do stvaranja gužvi.

Savetuje se vozačima da prave što češće pauze tokom putovanja i da koriste alternativne pravce.

Radno vreme manjih graničnih prelaza Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II, je od 7-19 časova, dok GP Bački Breg radi 24 sata, a na njemu trenutno nema dužih zadržavanja.

Na GP Batrovci sa Hrvatskom, na izlazu iz Hrvatske, zadržavanja su oko 7 sati, a ista situacije je i na GP "Šid" gde su kolone vozila duge par kilometara, a zadržavnja su oko 5 sati.

Na prelazima sa Crnom Gorom, Makedonijom i Bugarskom saobraćaj je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od pola sata.

Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Izvor: RTV

povezane teme

1
uvek u pravu Odgovori
Neko čeka na ulazak u Srbiju po nekoliko sati a ima i onih koji čekaju da izađu i to možda na nekoliko godina ili zauvek. Čudi me samo zašto svi odlaze kad imamo najveći BDP u regionu ili čak u Evropi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.