Komentara: 4
Pregleda: 15748

Gužva na GP "Horgoš", kolone duge do 4 kilometra, vozila se delomično preusmeravaju kroz Suboticu

15.08.2014. u 12:55h > 13:49
Izvor: Subotica.com
Po najnovijim informacijama sa Graničnog prelaza Horgoš koje smo dobili oko 10 časova stanje na ovom prelazu je izuzetno teško, od ranih jutranjih časova kolone su duge po 3-4 kilometra i čeka se ne manje od 3 časa. Putnicima se preporučuje korišćenje alternativnih prelaza gde su gužve značajno manje. Saobraćajna policija poslednjih sat vremena preusmerava putnike koji napuštaju Srbiju da kroz Suboticu idu na GP "Kelebija" što stvara gužvu na subotičkim glavnim ulicama.
Gužva na GP "Horgoš", kolone duge do 4 kilometra, vozila se delomično preusmeravaju kroz Suboticu

S obzirom da se u toku letnja sezona, a i bliži se vikend, saobraćaj u pograničnom pojasu je intenziviran i po predviđanjima nadležnih očekuje se izuzetno veliki talas putnika i velike gužve kako na ulazu tako i na izlasku iz Srbije, odnosno ulaska u Mađarsku.

Zbog velikih gužvi saobraćajna policija preusmerava putnike na granični prelaz Kelebija. U ovom momentu, vozilima nije moguće putovati od petlje "Subotica-sever" do Horgoša. Zbog ovih preusmeravanja primetna je veća gužva i u Samoj subotici, gde je primetan značajno veći broj vozila sa stranim tablicama koje se kreću iz pravca palića kroz grad prema Kelebiji.

Po jutrošnjim informacijama (oko 10 časova) kolone duge i do 4 kilometra na Graničnom prelazu "Horgoš" značajno su usporile protok vozila na ovom graničnom prelazu pa se predlaže svima koji su u mogućnosti da koriste alternativne granične i malogranične prelaze kako bi izbegli duga čekanja.

HORGOŠ (10,30 časova): Izlaz iz Srbije ka Mađarskoj od 3-4 sata. Ulaz u Srbiju iz pravca Mađarske oko 3 sata, sa tendencijom porasta vremena zadržavanja za putnička vozila.

KELEBIJA (10,30 časova): Izlaz iz Srbije ka Mađarskoj oko 30 minuta. Ulaz u Srbiju iz pravca Mađarske oko 30 minuta, sa tendencijom porasta vremena zadržavanja za putnička vozila.

ĐALA (10 časova): Vreme cekanja na GP na ulazu i uzlazu iz Srbije je do 30 minuta. Radno vreme GP Đala je od 7-19 časova svakog dana, isključivo za PUTNIČKA VOZILA. Ovaj GP prelaz, osim državljana sa srpskim i mađarskim pasošima, mogu da koriste i putnici iz EU.

BAJMOK (6,30 časova): Vreme zadrzavanja na GP je oko 30 minuta.Radno vreme GP Bajmok je od 7-19 časova, svakog dana, isključivo za PUTNIČKA VOZILA. Ovaj GP prelaz, osim državljana sa srpskim i mađarskim pasošima, mogu da koriste i putnici iz EU.

 

* Informacija o vremenu zadržavanju na graničnim prelazima je promenljiva i relativna jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja promene moguće iz časa u čas.  

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 15748

Povezana vest

Povezane teme

granični prelaz horgoš

gužva na graničnim prelazima

granični prelaz kelebija

granični prelaz bajmok

granični prelaz đala

granični prelaz

gužva na granici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.