Komentara: 0
Pregleda: 4205

Granična policija u Mađarskoj uhapsila imigrante

10.02.2012. u 15:10h
Izvor: RTV Yueco
Granična policija u Mađarskoj uhapsila imigrante

Granična policija u Mađarskoj uhapsila je 16 stranih državljana, među kojima tri osobe iz Srbije, koji su ilegalno prešli državnu granicu. Kako navodi agencija MTI, među uhapšenima iz Srbije je i jedna osoba sa Kosova, koji su juče uhvaćeni uz pomoć termo-kamera dok su se probijali kroz sneg. U ranim jutarnjim časovima u pograničnom pojasu, u blizini magistralnog puta 53, uhvaćena je petočlana porodica iz Avganistana.

Roditelji i njihova maloletna deca od osam, tri i 1,5 godine, ilegalno su prešli državnu granicu Srbije i Mađarske. Dvoje manje dece su bili u kritičnom stanju pa ih je policija transportovala u bolnicu u Kiškunhalaš, gde je konstatovano da su u poslednjem trenutku spaseni od smrzavanja. Nakon provere podataka policija je ustanovila da je protiv majke već pokrenut postupak i da ima zabranu ulaska i boravka u Mađarskoj. Takođe, juče u ranim jutarnjim časovima, uhvaćene su još dve porodice iz Avganistana.

U šestočlanoj grupi bila su i dva dečaka, od osam i tri godine, kao i jedna trudnica, ali oni su bili u dobrom stanju i nije bila potrebna lekarska intervencija. Tokom prepodneva u blizini pograničnog mesta Tompa u Mađarskoj granična policija je uhapsila još dva državljana Avganistana, koji su ilegalno prešli granicu, navodi agencija MTI.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 4205
Povezane teme

imigranti

granična policija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.