Komentara: 13
Pregleda: 7070

Grafiti na zgradi Demokratskog saveza Hrvata u Subotici

11.09.2011. u 21:34h
Izvor: Blic
Grafiti na zgradi Demokratskog saveza Hrvata u Subotici

Na zgradi Demokratskog saveza Hrvata u Subotici ispisani su ćirilični grafiti "Srbija" i četiri slova S. Policija traga za počiniocima.

Incident, koji se dogodio protekle noći, policiji je prijavio je predsednik Demokratskog saveza Hrvata Petar Kuntić. Policija je odmah izašla na mesto događaja i izvršila uviđaj.

Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija najoštrije je osudilo ispisivanje grafita. Ministarstvo je saopštilo da je generalni konzul Hrvatske u Subotici Ljerka Alajbeg s predsednikom DSH u Vojvodini i poslanikom u Skupštini Srbije Petrom Kuntićem danas obišla zgradu na kojoj su ispisani grafiti.

Alajbegova je osudila, kako se kaže, izazivanje takvih incidenata i bilo kakve provokacije na nacionalnoj osnovi. Od nadležnih organa Srbije ona je zatražila preduzimanje hitnih radnji kako bi se otkrili i kaznili počinitelji ovog incidenta.

Prema objašnjenju MUP-a, na fasadi zgrade DSH je ispisan grafit Srbija, a četiri slova "S" na njenim vratima. Policija je protiv nepoznatih počinilaca podnela prijavu zbog krivičnog dela "uništenja i oštećenja tuđe stvari."

Povezane vesti:
Saopštenje Gradonačelnika Subotice
DSHV optužio Marince za grafite

Izvor: Blic
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 7070
Povezane teme

demokratska zajednica hrvata

demokratski savez hrvata u vojvodini

petar kuntić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.