Komentara: 0
Pregleda: 2636

Gradsko veće saglasno sa programima komunalnih preduzeća

01.02.2012. u 16:33h
Izvor: RTV Yueco
Gradsko veće saglasno sa programima komunalnih preduzeća

Članovi Gradskog veća usvojili su predlog planova poslovanja javnih komunalnih preduzeća, kao i Odluku o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Usvojeno je i rešenje o otuđenosti građevinskog zemljišta bez naknade kompaniji “Svarovski” u privrednoj zoni Mali Bajmok.

Članovi gradskog veća su usvojili predlog Odluke o pravu na jednokratnu pomoć zaposlenim i nezaposlenim trudnicama sa prebivalištem u Subotici. Pravo na jednokratnu pomoć može da se ostvari ukoliko se podnese zahtev Sekreterijatu za društvene delatnosti najkasnije do dana porođaja. Cilj donošenja ovakve mere je podsticanje rađanja dece u Subotici, a izdvojeno je 30 miliona dinara.

Usvojen je i program gradskog Fonda za zaštitu životne sredine u iznosu od 62 miliona dinara, dok su 42 miliona preneta iz predgodne godine. Za programe monitoringa obezbeđeno je 12 miliona dinara, za upravljanje otpadom 14,6 miliona, dok za obrazovne aktivnosti i podizanje ekološke svesti je izdvojeno 3,7 miliona dinara.

Članovi veća su usvojili i tačke koje se odnose na programe rada javnih i komunalnih preduzeća. Sve tačke dnevnog reda naći će se pred odbornicima na usvajanje na narednoj sednici lokalnog parlamenta 9.februara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2636
Povezane teme

fabrika svarovski

gradsko veće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.