Komentara: 22
Pregleda: 5653

Gradski taksi najavljuje štrajk?

15.09.2011. u 02:28h
Izvor: RTV Yueco
Gradski taksi najavljuje štrajk?

Savez taksi udruženja grada Subotice traži od lokalne samouprave da sprovodi odluku o ekonomskoj najnižoj ceni prevoza putnika. U cenu auto prevoza je uračunat i prevoz ličnog prtljaga putnika. Ukoliko se ne počne poštovati odluka taksisti iz Saveza najavljuju štrajk i protesnu vožnju. U Lokalnoj samoupravi kažu da se odluka mnora poštovati ili slede sankcije.

Predstavnici Saveza taksi udruženja grada Subotice zajedno sa taksistima koji nisu članovi Saveza traže od grada da se poštuje odluka o ekonomskoj ceni po kojoj je start 60 dinara, vožnja po kilometru 50, a čekanje po času 600 dinara. Pojedina taksi udruženja rade na divlje, nisu registrovana kod Agencije za privredne registre i daju cenu ispod dogovorene minimalne cene, kažu u Savezu.

U lokalnoj samoupravi kažu da se gradska odluka mora poštovati. Već od sutra krenuće sa kontrolama da li taksisti poštuju odluku grada.

Ukoliko se ne ispoštuju zahtevi taksisti iz Saveza su najavili štrajk. Predstavnicima grada su dali deset dana da ih prime i postignu dogovor.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 5653
Povezane teme

taxi

taxi udruženje

taxi subotica

štrajk taksista

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.