Komentara: 1
Pregleda: 774

Gradska deponija prelazi na zimski režim rada

11.10.2021. u 12:53h
Izvor: Subotica.com
Gradska deponija od utorka, 12. oktobra, prelazi na zimski režim rada, u smislu radnog vremena koje se skraćuje u odnosu na protekli period.
Gradska deponija prelazi na zimski režim rada

Kako se navodi u obaveštenju JKP "Čistoća i zelenilo" Gradska deponija će od sutra raditi svakog dana od 6 do 18 časova.  Radno vreme ovog objekta tokom leta bilo je do 20 časova.

Deponija otpadnih materija nalazi se na degradiranom zemljištu (ul. Antuna Branka Šimića 4) bivšeg močvarnog korita Aleksandrovačke bare, na površini od 22 hektara, na najnižem delu grada, 2 kilometra južno od centra Subotice, a početak deponovanja otpada je bio sada već davne 1978. godine.

Naknada za odlaganje zemlje iz iskopa sa primesama šuta  iznosi 11 para po kilogramu, dok ostali otpad koji nije opasan naplaćuje se 4,51 dinara po kilogramu. Za odlaganje zemlje bez otpadnog materijala nije propisana naknada.

Sva fizička lica sopstvenim prevozom mogu BESPLATNO doneti na Gradsku deponiju sav svoj neopasan komunalni čvrsti otpad (kućno smeće i kabasti otpad) do 500 kilograma.

- Molimo sve građane da iskoriste ovu pogodnost, odlože otpad tamo gde mu je i mesto i da ne stvaraju divlje deponije. Učinimo da naš grad bude lepše i prijatnije mesto za život - poručuju iz JKP "Čistoća i zelenilo".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 dana i 4 časova
Komentara: 1
Pregleda: 774
Povezane teme
jkp čistoća i zelenilo gradska deponija Subotica deponija gradska deponija
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.