Komentara: 0
Pregleda: 2067

Gradska biblioteka obeležava mesec knjige u oktobru

29.09.2017. u 13:15h
Izvor: RTV Yueco
Od ponedeljka, 2. oktobra, u Gradskoj biblioteci se tradicionalno obeležava mesec knjige. Do kraja oktobra, srednjoškolci će imati mogućnost da postanu članovi biblioteke po ceni od 400 dinara, a članarina važi 12 meseci na svim odeljenjima i u svim ograncima.
Gradska biblioteka obeležava mesec knjige u oktobru

Naša sugrađanka, Senka Subanović je članica Gradske biblioteke 15 godina. Dolazi svakog meseca, jer kako kaže, voli da čita, a najčešće se odlučuje za romane.

- Uglavnom uzimam za decu lektiru, a još pored toga rado uzimem i sebi nešto da pročitam - kaže naša sugrađanka.

Prema rečima, Jelene Cvetić, bibliotekarke na pozajmnom odeljenju Gradske biblioteke, naši sugrađani najviše čitaju romane popularnih domaćih pisaca kao što su Vesna Dedić, Jelena Bačić Alimpić, Vanja Bulić, epsku fantastiku, romane stranih pisaca i krimi trilere, dok srednjoškolci najviše čitaju lektiru. Od ove nedelje, na pozajmnom odeljenju uveden je kutak "Književne apoteke".

- Neki čitaoci čitaju samo fantastiku, naročito epsku fantastiku. U poslednje vreme, ubedljivo najčitanije su nam knjige "Igra prestola" i "Igre gladi", a osim toga čitaju se i krimi trileri, gde je Nezbe pisac broj jedan. Čitateljke srednje generacije vole da čitaju ljubavne romane, životne priče, od čega su dosta čitane knjige Daniele Stil i Nore Robert - rekla je Cvetić.

Na pozajmnom odeljenju Gradske biblioteke u Subotici ima oko 2.000 članova, a ove godine 13. oktobra, Gradska biblioteka obeležava 127 godina rada. U toj nedelji, od 9. do 14. oktobra, za sve sugrađane cena učlanjenja će biti 400 dinara na godišnjem nivou, dok srednjoškolci imaju priliku da se do kraja oktobra učlane po 50 odsto nižoj ceni. U ovom periodu, iznajmljene knjige, koje su zadržane duže od dopuštenog vremena, moći će da se vrate bez plaćanja nadoknade.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2067
Povezane teme

gradska biblioteka

biblioteka subotica

gradska biblioteka subotica

čitanje knjiga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.