• Pregleda: 1843

Gradska biblioteka izlazi u susret licima sa posebnim potrebama

Ovu 2014.godinu Gradska biblioteka je odlučila da posveti uvođenju novina i poboljšanju dosadašnjih uslova svojim korisnicima ,licima sa posebnim potrebama.
Gradska biblioteka izlazi u susret licima sa posebnim potrebama

Uprava Biblioteke u prioritetu rada postavlja rešavanje niza pitanja kako bi poboljšali svoje usluge licima sa posebnim potrebama.

Nabavka softvera za slepe i slabovide rešiće ponudu prema tim našim sugrađanima, zatim smanjenje godišnje članarine za 50%, uvođenje mobilne biblioteke i konačno rešenje prilaza Biblioteci, kao što je to rešeno u ogranku na Paliću, čini se da će naznačiti rešenje glavnih pitanja i definisati  model bibliotečkog rada, koji se uveliko već  primenjuju u većini evropskih država.

Izvor: RTV City

povezane teme

2
titov omladinac Odgovori
Pa, ko je uradio prilazak biblioteci na Paliću, ova ustanova ili rotarijanci?

Jel' tu neki Dinkićev kadar prosipa maglu?

( Kada je URS u pitanju moj tužan komentar: ode naša hiljadarka u nepovrat.)
luka Odgovori
To je zaista lepo, mada biblioteka onog momenta kada je na njeno čelo došao sadašnji direktor je već pokazala da ima specifičan odnos prema licima sa posebnim potrebama. Ovde nema diskriminacije i zato lice sa posebnim potrebama i vodi ustanovu. Svaka čast.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.