Komentara: 12
Pregleda: 2783
Foto

Gradonačelniku Bakiću uručena zahvalnica za doprinos jačanju Regionalnog centra Ministarstva odbrane

26.05.2022. u 16:34h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice primio je predstavnike Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad. Tom prilikom prvom čoveku grada uručena je zahvalnica za ostvarenu uspešnu saradnju i doprinos jačanju funkcionalnih sposobnosti ovog Centra.
Gradonačelniku Bakiću uručena zahvalnica za doprinos jačanju Regionalnog centra Ministarstva odbrane

Gradonačenik Stevan Bakić je ugostio načenika Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad, pukovnika Miodraga Nadlačkog i njegove saradnike, te tom prilikom izjavio da je Subotica još od 13. novembra 1918. godine, odnosno od ulaska slavne srpske vojske, privržena oružanim snagama svoje zemlje.

- Ponosni smo na sve Subotičane koji su izabrali vojnički poziv. Mnogi od njih bili su učesnici borbi za oslobođenje kako ovog grada tako i naše države, a najviše ih je bilo u okviru Osme vojvođanske udarne brigade i 51. vojvođanske divizije - kazao je Bakić.

Gradonačelniku Bakiću uručena zahvalnica za doprinos jačanju Regionalnog centra Ministarstva odbraneOn je dalje istakao da je Subotica bila važan činilac sistema odbrane, kako u Jugoslovenskoj narodnoj armiji , tako i u Vojsci Jugoslavije, i da su Subotičani dali svoj herojski doprinos odbrani zemlje tokom NATO agresije i u zbrinjavanju velikog broja izbeglica tokom sukoba devedesetih godina.

- Vojska je uvek bila garant mira i bezbednosti i u našoj lokalnoj samoupravi, uvek je prva pomagala u svim vanrednim situacijama, kao i brojnim drugim prilikama bitnim za grad i građane. Nažalost, u skladu sa savremenim strategijama odbrane, u Subotici nema više vojnih jedinica i aktivnih kasarni, ali je odlična saradnja sa Ministarstvom odbrane nastavila da se unapređuje u svakom smislu

Gradonačelniku Bakiću uručena zahvalnica za doprinos jačanju Regionalnog centra Ministarstva odbraneKako je rečeno, Grad Subotica redovno izmiruje svoje obaveze prema subotičkom centru u skladu sa Zakonom o odbrani.

- Ponosan sam što je lokalna samouprava u celosti izmirila dug od 214 miliona dinara za imovinu koju je Grad kupio od Ministarstva odbrane. Vojni objekti u Subotici sada su u punom vlasništvu Grada i očekujemo da će dati svoj doprinos u razvoju lokalne sredine, kao što su nekada doprinosili njenoj bezbednosti

Gradonačelniku Bakiću uručena zahvalnica za doprinos jačanju Regionalnog centra Ministarstva odbraneNačelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad, pukovnik Miodrag Nadlački kazao je da su građani, lokalna samouprava i vojska na istom zadatku, a to je priprema za odbranu, odbrana i jačanje naše zemlje u svim elementima.

- Mi smo se odlučili da današnju aktivnost realizujemo baš u Subotici, zato što u ovom gradu nema jedinica Vojske Srbije. Želeli smo da do Gradske kuće prošetamo u uniformama, da nas Subotičani vide i da mi vidimo njih, baš zato što smo svi na istom zadatku, a to je jačanje naše zemlje u svim elementima.

Izvor: Subotica.com
Poseta predstavnika Vojske Srbije Subotici Poseta predstavnika Vojske Srbije Subotici Poseta predstavnika Vojske Srbije Subotici Poseta predstavnika Vojske Srbije Subotici Poseta predstavnika Vojske Srbije Subotici Poseta predstavnika Vojske Srbije Subotici Poseta predstavnika Vojske Srbije Subotici Poseta predstavnika Vojske Srbije Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 2783
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

stevan bakić

vojska

vojska srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.