Komentara: 0
Pregleda: 1641

Gradonačelnikov poslednji ovogodišnji brifing

31.12.2008. u 11:50h
<p>Na poslednjem ovogodi&scaron;njem brifingu, gradonačelnik Subotice Sa&scaron;a Vučinić rekao je novinarima da su političari u ovoj izbornoj godini, možda, bili prenaporni i kreirali vi&scaron;e događaja koji nisu zasluživali toliku medijsku pažnju, ali i izrazio nadu da će sledeća godina biti mirnija za rad.</p>
Gradonačelnikov poslednji ovogodišnji brifing

Iako je odluka da se sledeće godine obezbedi duplo više sredstava za medije u gradskom budžetu - rezultat kompromisa s koalicionim partnerom, Vučinić je rekao kako se nada da će ta sredstva pomoći da se informisanje podigne na viši nivo. U predlogu budžeta, 42 miliona dinara predviđeno je za Radio Suboticu, a 47 miliona dinara za televizije i pisane medije, ali će se ta sredstva deliti putem konkursa.

Što se tiče novogodišnjeg dočeka u centru grada, učinjeno je sve da se građani dobro zabave i osećaju sigurno, rečeno je na brifingu. U ograđeni prostor oko trga neće smeti da se unose pirotehnička sredstva i staklena ambalaža. Policija obećava pojačane mere obezbeđenja, a regulisaće i saobraćaj na raskrsnicama oko trga. Unutar ograđenog dela prodaveće se piće i hrana po prosečnim cenama od 100 i 200 dinara. Postaviće se deset mobilnih toaleta. Svi građani u zaštićenom prostoru, od 22 do dva sata, osigurani su od posledica nesrećnog slučaja. Na trgu u centru grada biće i ekipe hitne pomoći. Nastupiće Tamara Benčik, Zvonko Bogdan i "Apsolutno romantično", a ulazak u zaštićeni deo neće se naplaćivati.

Subotički gradonačelnik Saša Vučinić održao je poslednji ovogodišnji brifing za novinare u restoranu "Širaz". Zajednički prednovogodišnji prijem u jednom ugostiteljskom objektu znači manje potrošenog novca iz gradskog budžeta, rekao je gradonačelnik. Vlasnik "Širaza" i vinarije "Dibonis" Laslo Boni rekao je kako je ova godina bila prelomna za rad vinarije, jer su se proizvodi prvi put pojavili na tržištu i osvojili 27 nagrada.

 

 

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1641
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.