Komentara: 22
Pregleda: 3914

Gradonačelnike treba da biraju građani

17.03.2011. u 00:51h
Izvor: RTV Yueco
Gradonačelnike treba da biraju građani

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić juče u Senti najavio je da će 4. april pokrenuti peticiju podrške građana za vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Vojvodini, decentralizaciju i da se gradonačelnici biraju direktno od strane građana. Dinkić je našu kuću izjavio da u Subotici treba da se razvija turizam i privreda, jer su za to sada se stekli uslovi.

Prvi čovek Ujedinjenih regiona Srbije Malađan Dinkić juče je rekao da će u narednom periodu da poseti sve mesne odbore URS-a i razgovarati sa članstvom, kako bi na licu mesta videli gde su problemi i otklonili ih. Lokalna vlast treba da dobije više novca, a ne kao sada da da se samo manji deo para vraća u gradske kase.

Komentarišući inicijativu za vraćanje imovine lokalnim samoupravama Dinkić je naglasio da ne može i ne treba Beograd da se pita kome će se izdavati fiskulturna sala osnovne škole nekog mesta u Srbiji. Odbor u Senti za sada realizuje nekoliko projekata kako bi u svoj program uključili ideje građana.

Direktni izbori gradonačelnika su potrebni kako bi građani znali ko je odgovoran i da su sami birali svoje lidere, a ne partijske centrale. Subotica bi trebalo da se okrene ka razvijanju privrede jer su se za to za sada stekli uslovi, kao i turizma.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 22
Pregleda: 3914
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.