Komentara: 53
Pregleda: 18289
Foto

Gradonačelnik uručio vaučere za bebe rođene na Dan grada

02.09.2017. u 19:37h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Bogdan Laban obišao je danas u Opštoj bolnici dve bebe rođene na Dan grada i uručio njihovim majkama vaučer u vrednosti od 40 hiljada dinara.
Gradonačelnik uručio vaučere za bebe rođene na Dan grada

Na Dan grada u Opštoj bolnici na svet su došle dve bebe, oko jedan sat posle ponoći, devojčica Dragana Gojković i u 21 čas dečak, Nemanja Maravić. Njihovim majkama, Vesni Gojković i Marijani Maravić, gradonačelnik je po praksi koja je uvedena prošle godine uručio vaučer, čija je vrednost ove godine četiri puta veća.

- Kao što smo prošle godine i obećali i uveli novinu da na Dan grada obiđemo porodilje, želimo skromnim poklonom, vaučerom od 40 hiljada dinara po detetu, da pomognemo da se roditelji snađu u tim prvim danima i naprave bolje uslove za svoju decu. Svakako da lokalna samouprava u svom budžetu ima i druge načine na koje pomaže i oko vantelesne oplodnje, za tu meru planirano je 950 hiljada dinara, za roditeljski dodatak za rođenje prvog deteta predviđeno je 7,6 miliona dinara u budžetu za ovu godinu i to ćemo tako i nastaviti - poručio je gradonačelnik, Bogdan Laban, dodajući da ga posebno raduje što se u Subotici beleži porast nataliteta - U prvih osam meseci 2016. godine rođene su 892 bebe, a ove godine u tom periodu 1022 bebe, što je 130 više u odnosu na prošlu godinu. Taj nas podatak raduje, jer postoji trend pada nataliteta u celoj Srbiji, a prema podacima u poslednje dve godine, Subotica je jedan od gradova gde natalitet raste. Verovatno je to i zbog različitih privrednih aktivnost i doseljavanja. Pokušavaćemo da, uz podršku republičke i pokrajinske vlade, kroz neke mere pomognemo našim sugrađanima.

Gradonačelnik uručio vaučere za bebe rođene na Dan grada

Načelnik Odeljenja za akušerstvo Opšte bolnice, dr Goran Mavrak zahvalio se gradonačelniku na pomoći upućenoj porodiljama i  izrazio nadu da će takav gest u budućnosti biti stalna praksa.

- Zahvalni smo instituciji gradonačelnika i gradonačelniku Bogdanu Labanu na onome što je prošle i ove godine uradio, što je pokazao veliko interesovanje za porodilište, majke i za novorođenu decu. Nadamo se da će ovo preći u nešto što je tradicionalno i nadamo se da ćemo uvek moći da računamo na instituciju gradonačelnika, kao nekoga ko će pomoći ovom odeljenju i svim mladim građanima - zahvalio se dr Goran Mavrak

Izvor: Subotica.com
Poseta gradonačelnika bebama rođenim na Dan grada Poseta gradonačelnika bebama rođenim na Dan grada Poseta gradonačelnika bebama rođenim na Dan grada Poseta gradonačelnika bebama rođenim na Dan grada Poseta gradonačelnika bebama rođenim na Dan grada Poseta gradonačelnika bebama rođenim na Dan grada Poseta gradonačelnika bebama rođenim na Dan grada Poseta gradonačelnika bebama rođenim na Dan grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 53
Pregleda: 18289
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

opšta bolnica

bogdan laban

goran mavrak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.