Komentara: 3
Pregleda: 3652

Gradonačelnik primio talentovanog studenta

17.03.2011. u 18:33h
Izvor: RTV Yueco
Gradonačelnik primio talentovanog studenta

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić primio je Ninoslava Stojsavljevića, Subotičanina – studenta Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda, koji je deo tima - pobednika evropskog takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja. Pored čestitki na ostvarenom uspehu, gradonačelnik Subotice je iskoristio priliku da sa Stojsavljevićem razmotri opciju pomoći grada njegovom daljem usavršavanju i eventualnog povratka u Suboticu nakon završenog školovanja. Koliko je veliki uspeh Stojsavljevića i njegovih kolega svedoči činjenica da su na pomenutom takmičenju iza sebe ostavili i čuveni Kembridž.

Ninoslav Stojsavljević, 26-ogodišnji Subotičanin, jedan je od četvoro studenata Fakulteta organizacionih nauka koji su pobedili na kontinentalnom takmičenju u rešavanju poslovnih studija slučaja "Halt global kejs čelendž" u Londonu i plasirali se na svetsko finale koje će se u aprilu održati u Njujorku. Studenti su rešavali problem snabdevanja vodom za najsiromašnije stanovnike sveta. Studiju slučaja zadala je nevladina organizacija Water.org, čiji je osnivač holivudski glumac Met Dejmon. Na takmičenju su učestvovale 32 poslovne škole, od kojih je većina u 100 najbolje rangiranih na svetu.

Pored čestitki na ostvarenom uspehu, gradonačelnik Subotice je iskoristio priliku da sa Stojsavljevićem razmotri opciju njegovog povratka u Suboticu nakon završenog školovanja. Ninoslav i pored međunarodnog uspeha svoju budućnost vidi u Srbiji, a da li to znači da će svoje znanje staviti na raspolaganju Subotici zavisi od brzine kojom se njegov rodni grad bude razvijao.

U finale pomenutog takmičenja su, pored FON-a, prošli Kembridž, Džadž skul of menadžment u Velikoj Britaniji, ruska Poslovna škola u Sankt Peterburgu i Instituto de empresa u Španiji. U konačnom plasmanu FON je osvojio prvo, Kembridž drugo, a Sankt Peterburg treće mesto. Uporedo sa evropskim takmičenjem, odvijala su se ostala regionalna takmičenja u Bostonu, San Francisku, Šangaju i Dubaiju, čiji su se pobednici plasirali u finale. Pobednici će u finalu kao nagradu dobiti milion američkih dolara koji će se uložiti u realizaciju predloženog rešenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3652
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.