Komentara: 5
Pregleda: 2649
Foto

Gradonačelnik primio delegaciju Atletskog kluba "Spartak"

21.06.2021. u 14:11h
Izvor: Subotica.com
Ponovni uspon Atletskog kluba "Spartak" sa mlađim talentovanim i već sada prilično dokazanim takmičarima najavljuje da se Subotica vraća na atletsku mapu i da kraljica sportova u gradu sportova na severu Bačke ima svetlu budućnost.
Gradonačelnik primio delegaciju Atletskog kluba "Spartak"

Gradonačelnik Stevan Bakić primio je u Gradskoj kući delegaciju Atletskog kluba "Spartak". Tokom razgovora gosti su predočili rezultate ostvarene u proteklom periodu, s posebnim osvrtom na nekoliko atletičara koji rezultatima već sada odskaču u svojoj uzrasnoj konkurenciji. Među njima su svakako Jovana Ilić (troskok) i trkači Maksim Puškar i Darijo Bašić Palković, predvođeni trenerima Jožefom Kerešijem i Zvezdanom Kalmarom.

Gradonačelnik primio delegaciju Atletskog kluba "Spartak"

- Razgovori su bili konstruktivni, dotakli smo se raznih tema, analizirali smo prethodni period saradnje i dogovorili se kako ćemo u budućnosti. AK "Spartak" ima dugu tradiciju, nekada je bio u vrhu jugoslovenske atletike, a s obzirom na sve istaknutije uspehe u mlađim kategorijama, očekujem povratak na staze stare slave, kako u Srbiji, tako i u regionu. Učinićemo sve da obezbedimo adekvatne uslove za dalji sportski razvoj atletičara Spartaka - rekao je Bakić i poželeo mladim nadama srpske atletike da dosegnu visine naših proslavljenih sportista.

U AK "Spartak" se nadaju da će Subotica u narednim godinama biti u prilici da organizuje takmičenja koja će pomoći da se naš grad vrati na atletsku mapu Srbije i regiona.

Gradonačelnik primio delegaciju Atletskog kluba "Spartak"

- Zahvaljujem se Gradu Subotici, gradskom resoru za sport i Sportskom savezu Subotice na podršci i pomoći da vratimo naš klub na atletsku mapu Srbije. Imamo izuzetno jake juniore, dobru trenersku ekipu i mislim da u budućnosti možemo da planiramo, nakon rekonstrukcije stadiona, da uz podršku Atletskog saveza Srbije održimo atletski miting. Videćemo, kada dođe vreme, da li će to biti neko Otvoreno prvenstvo, Balkansko prvenstvo ili takmičenje B reprezentacija Evrope. U svakom slučaju, nastojimo da s radom i trudom opravdamo poverenje i sredstva koja dobijamo iz budžeta - istakao je Slobodan Vojinović, predsednik Atletskog klub "Spartak".

Gradonačelnik primio delegaciju Atletskog kluba "Spartak"

Juniorka Jovana Ilić objašnila je da je ova sezona za nju prelazni period, te da se polako vraća na stare staze.

- Ulazim u profesionalne vode i pravi izazovi dolaze od naredne sezone. Kalendar takmičenja još uvek nije poznat, ali sigurno je da nas čekaju jake pripreme - kratko je najavila Ilić.

Izvor: Subotica.com
Prijem za atletičare Spartaka Prijem za atletičare Spartaka Prijem za atletičare Spartaka Prijem za atletičare Spartaka Prijem za atletičare Spartaka Prijem za atletičare Spartaka Prijem za atletičare Spartaka Prijem za atletičare Spartaka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2649
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

Slobodan Vojinović

atletika

stevan bakić

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.