• Pregleda: 10437

Gradonačelnik obišao prvu bebu

Gradonačelnik Jane Maglai danas je, u Ulici Mirka Bogovića 21, u Subotici, posetio prvu bebu u 2014. godini rođenu 3. januara u 14 časova i 15 minuta u subotičkoj Opštoj bolnici, uputio čestitke srećnim roditeljima i majci zdravog dečaka Vladimira Belančića, Marini Bukvić (31), predao buket cveća.
Gradonačelnik obišao prvu bebu

Grad Subotica je za prvorođenu subotičku bebu u ovoj godini obezbedio 40.000 dinara i ta sredstva su uplaćena na žiro-račun Marine Bukvić.

Marina Bukvić i njen suprug Milivoj Belančić (33) izrazili su zahvalnost gradonačelniku Maglaiju na poseti i izdvojenim sredstvima za njihovog sina Vladimira.

Marina je rekla da porođaj nije bio lak, da je beba bila teška 3.400 grama i dugačka 51 centimetar i da je nakon carskog reza i rođenja deteta, najsrećnijeg trenutka u životu, sve muke brzo zaboravila.

Vladimir Belančić, prva beba u Subotici u 2014. godini, rođen 3. januara

U porodilištu subotičke Opšte bolnice 3. januara 2014. rođene su još dve bebe. Danijela Poljaković iz Male Bosne je, u 16 časova i 35 minuta, rodila dečaka (Stefan Poljaković, težak 3.450 grama, dugačak 50 centimetara), a dečaka je, u 20 časova i 35 minuta, rodila i Adrijana Petrović, iz Subotice (Bruno Števura, 3.250 grama, 49 centimetara). Grad Subotica je za drugu i treću subotičku bebu rođenu u ovoj godini obezbedio po 30.000 dinara i ta sredstva su uplaćena na žiro-račune Danijele Poljaković i Adrijane Petrović.

U periodu od 1. januara do 11. februara 2014. godine u subotičkoj Opštoj bolnici ukupno je rođeno 136 beba – 73 dečaka i 63 devojčice. Tokom prošle godine u Opštoj bolnici rođeno je 1.379 beba.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

4
svetac Odgovori
drago mi je zbog roditelja,a posebno zbog bebe! no sta je pisac(gradonacelnik) hteo da kaze?! :-)
:) Odgovori
Drago mi je zbog Danijele i malog Stefana, naravno i zbog druge dve bebice :)
Trebalo bi svi da dobijaju ovakve skromne pomoci.
saki Odgovori
joj što sam sjaaadak :)))
Palma Odgovori
Lep gest gradonačelnika! Čestitam roditeljima i želim sreću bebama!
Još bi lepše bilo da nismo čekali tri dana na prvu bebu u 2014.
To znači da nas je malo i sve manje.
Pozvao bih Palmu iz Jagodine u goste da nam održi predavanje o načinu podrške mladim bračnim parovima i deci...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.