Komentara: 27
Pregleda: 4954

Gradonačelnik Bakić uručio poklone predsednika Vučića za predstavnike hrvatske manjine u Srbiji povodom Božića

23.12.2020. u 09:58h
Izvor: Subotica.com
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iznenadio je poklonima i čestitkom predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, navodi se u objavi Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.
Gradonačelnik Bakić uručio poklone predsednika Vučića za predstavnike hrvatske manjine u Srbiji povodom Božića

Kako se dalje navodi, predsednik Srbije je juče, 22. decembra, čestitao predstojeće božićne i novogodišnje praznike predsedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavu Žigmanovu i predsednici Hrvatskog nacionalnog saveta (HNV) Jasni Vojnić. Prigodnu čestitku i poklon paket u predsednikovo ime uručio je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

- Iznenadna poseta gradonačelnika Bakića i pažnja iskazana od strane predsednika Vučića pokazuju nastavak napretka interesa Republike Srbije prema predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji, a takođe predstavljaju snažan simbolični gest uvažavanja i pozitivne politike priznavanja - ističu u DSHV-u.Gradonačelnik Bakić uručio poklone predsednika Vučića za predstavnike hrvatske manjine u Srbiji povodom Božića

Gradonačelnik je poklon uručio i predsednici HNV-a Jasni Vojnić, koja se zahvalila Vučiću na pažnji i poručila da je želja ustanove kojom rukovodi da se nastavi razvoj dobrih odnosa hrvatske nacionalne manjine sa Republikom Srbijom.

- Iskazana pažnja predsednika Vučića i lična poseta gradonačelnika Bakića poruka je nastavka dobre saradnje tela vlasti Republike Srbije i hrvatske nacionalne manjine koja u njoj živi i deluje. Ovaj gest simbolično predstavlja nastavak unapređivanja odnosa koji su u protekloj godini značajno ojačani, pa su Hrvati u Srbiji postali vidljiviji i zapaženiji na lestvici državnih interesa i prioriteta - poručuju iz HNV-a.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 27
Pregleda: 4954
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.