Komentara: 3
Pregleda: 1886
Foto

Gradonačelnik Bakić ugostio tenisere "Spartaka", nove šampione Srbije

19.07.2023. u 16:47h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Bakić ugostio tenisere "Spartaka", nove šampione Srbije

Teniseri „Spartaka“ postali su seniorski ekipni prvaci Srbije, savladavši Crvenu zvezdu u finalu. Tim povodom u Gradskoj kući tenisere, trenera i upravu TK „Spartak“ ugostio je gradonačelnik Stevan Bakić sa saradnicima.

- Teniski klub „Spartak“ je klub sa bogatom tradicijom i po rezultatima jedan od najuspešnijih u našem gradu. Imali smo priliku da paraleleno sa Vimbldonom na terenima u Dudovoj šumi pratimo završnicu seniorskog prvenstva Srbije. Subotičani su imali privilegiju da gledaju vrhunske mečeve – istakao je gradonačelnik Bakić. – U izuzetno ramatičnom finalu naši teniseri, koji su verovali u sebe, uspeli su da savladaju rivala i za pet godina donesu treću titulu prvaka Srbije u muškoj konkurenciji. U proteklih pet godina i ženska ekipa donela je jednu titulu. To je veliki uspeh i za mnogo veće gradove i klubove.

Gradonačelnik Bakić ugostio tenisere "Spartaka", nove šampione Srbije

Kristian Juhas, Dušan Obradović, Adam Kovač, Miloš Vuković, Mateja Gojković, braća Ivan i Mateja Sabanov i gostujući igrači doneli su pehar u Suboticu.

- Ovo su imena koja svi treba da znaju. Rukovodstvo kluba se trudi da obezbedi najbolje uslove, klub ima i jako dobru struku koja radi sa svim uzrastima, a lokalna samouprava će biti tu da im pomogne u tome. Teniski klub „Spartak“ ima deset terena na šljaci, od kojih je sedam pod reflektorima, a Grad će da uradi sve da osvetli i ta tri terena – najavio je prvi čovek našeg grada.

S obzirom da u klubu trenira sve više dece, osvetljenje će itekako značiti da svi mogu da treniraju.

Gradonačelnik Bakić ugostio tenisere "Spartaka", nove šampione Srbije

- Imali smo priliku da polufinale i finale prvenstva organizujemo u Subotici i to ne bismo uspeli bez podrške lokalne samouprave. Klub ima više od 200 dece u takmičarskom pogonu i došli smo do toga da nam je kratak dan da sva deca prođu kroz treninge. Tražili smo pomoć za osvetljenje jednog a dobili smo obećanje da će sva tri biti osvetljena i na tome smo zahvalni i nadamo se da ćemo našim rezultatima to i opravdati – kaže Milan Vučković, predsednik TK „Spartak“.

Trener Ladislav Demeter se zahvalio svim igračima koji su dali sve od sebe u fajnal foru .

Gradonačelnik Bakić ugostio tenisere "Spartaka", nove šampione Srbije

- Imali smo težak žreb. Samo finale je bilo jako uzbudljivo, teško po visokoj temperaturi. Odlučujući singl meč je bio jako uzbudljiv, uz pomoć publike smo došli do rezultata 3:2 a onda su došli dublovi  a znamo kako igraju braća Sabanov – podseća trener.

Pehar u rukama Dušana Obradovića govori o sjajnoj igri i borbi subotičkih tenisera.

Gradonačelnik Bakić ugostio tenisere "Spartaka", nove šampione Srbije

- Zahvaljujem se saigračima, od prvog kola do finala bili smo kao jedan, odradili smo veliki zadatak. U finalu smo igrali protiv Zvezde, najtežeg rivala kog smo uspeli da pobedimo – dodaje Obradović.

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačelnika Bakića za predstavnike Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za predstavnike Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za predstavnike Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za predstavnike Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za predstavnike Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za predstavnike Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za predstavnike Tenis kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za predstavnike Tenis kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 meseci i 4 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 1886
Povezane teme

Teniski klub Spartak

milan vučković

tenis klub spartak

stevan bakić

tenis

ladislav demeter

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.