Komentara: 50
Pregleda: 10915

Gradonačelnik Bakić posetio Hrvatski Majur i prisustvovao proštenju

07.09.2020. u 10:21h
Izvor: Subotica.com  / subotica.rs
Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, obišao je juče imanje Zlatka Gabrića, koji sa porodicom živi na salašu, u delu mesne zajednice Mala Bosna, poznatijem kao Hrvatski Majur, saopštio je zvanični sajt Grada Subotice.
Gradonačelnik Bakić posetio Hrvatski Majur i prisustvovao proštenju

Kako se navodi Gabrić je gradonačelnika i njegove saradnike ugostio na imanju koje je niklo oko salaša starog više od jednog veka, na kojem se njegova porodica bavi poljoprivredom, najviše stočarstvom i proizvodnjom mleka.

Prvi čovek grada takođe je prisustvovao proštenju, koje se tradicionalno održava početkom septembra, kod „Gabrićevog križa“ koji je 1897. godine podigao Ivan Gabrić, iz porodice domaćina.

Gradonačelnik Bakić posetio Hrvatski Majur i prisustvovao proštenju

Misu na otvorenom služio je velečasni Tomislav Vojnić Mijatov, uz sasluženje monsinjora dr Andrije Anišića i velečasnog Dragana Muharema, župnika crkve Presvetog Trojstva iz Male Bosne. Monsinjor Anišić je posebno pozdravio gradonačelnika Stevana Bakića, naglasivši da je za 26 godina održavanja mise ovo prvi put da je na njoj prisutan gradonačelnik Subotice.

Gradonačelnik Bakić posetio Hrvatski Majur i prisustvovao proštenjuBakić je ovom prilikom istakao važnost ostanka mladih bračnih parova na selu i izrazio punu podršku Grada Subotice porodici Gabrić, koji na svom imanju čuvaju tradicionalan ravničarski način života ali i proizvode novu vrednost u poljoprivredi, koja se u kriznim vremenima ističe kao jedna od strateških prednosti Srbije.

- Lokalna samouprava, će pružiti punu pažnju svim pitanjima od značaja za seoske mesne zajednice i njihov razvoj - rekao je gradonačelnik Bakić i dodao da su stanovnicima Male Bosne i prigradskih naselja vrata Gradske kuće otvorena za sve predloge, projekte, ideje i za rešavanje svih problema iz nadležnosti Grada.

Gradonačelnik Bakić posetio Hrvatski Majur i prisustvovao proštenju

Izvor: Subotica.com / subotica.rs
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 50
Pregleda: 10915
Povezane teme

stevan bakić

hrvatski majur

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.