Komentara: 29
Pregleda: 9425

Gradonačelnik apeluje na Subotičane da se i dalje ponašaju odgovorno 

09.11.2020. u 15:45h
Izvor: Subotica.com
U Kovid delu bolnice trenutno je hospitalizovano 25 pacijenata, od kojih se dva pacijenta nalaze u Kovid jedinici intenzivnog lečenja na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, saopštio je danas Kabinet gradonačelnika.
Gradonačelnik apeluje na Subotičane da se i dalje ponašaju odgovorno 

Osvrćući se na trenutnu epidemiološku situaciju kovid-19 u našem gradu, gradonačelnik Stevan Bakić je izrazio zahvalnost svim Subotičanima koji se ponašaju odgovorno i u skladu s merama i preporukama Republičkog kriznog štaba i Gradskog štaba za vanredne situacije.

- Podaci ukazuju na to da poštujemo preporučene preventivne mere i da brinemo o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih, ali ne smemo da se opustimo. Zato molim naše sugrađane da se i dalje ponašamo odgovorno, da budemo disciplinovani, da jedni od drugih održavamo preporučeno rastojanje, da nosimo maske i rukavice i da se suzdržimo od organizovanja raznih proslava - naglasio je Bakić. - Briga o našim nastarijim sugrađanima i dalje je primarna, jer su oni najranjivija kategorija. Brinemo i o mlađoj populaciji na koju apelujem da se ne okupljaju u većem broju u zatvorenom prostoru, s obzirom na to da i mlađi ljudi oboljevaju od kovid-19.

Gradonačelnik apeluje na Subotičane da se i dalje ponašaju odgovorno Gradonačelnik se zahvalio i lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju koji, kako je naveo, tokom pandemije virusa kovid-19 svakodnevno rizikuju život i bore se za sve nas.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SEVERNOBAČKOM OKRUGU PREŠLA U NEPOVOLJNU, S TENDENCIJOM DALJEG POGORŠANJA

Subotička bolnica je saopštila da je na teritoriji Severnobačkog okruga (Bačka Topola, Mali Iđoš) u ovom trenutku 56 aktivnih slučajeva, najveći broj je u Subotici. Tokom tri dana obavljeno je više od 50 pregleda u Kovid respiratornoj ambulanti.

Dalje se navodi među obolelima u Kovid delu bolnice dominira radno aktivno stanovništvo od 30 do 59 godina. Najmlađi pacijent je 30 godina, najstariji 76 godina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 9425
Povezane teme

kabinet gradonačelnika

stevan bakić

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.