Komentara: 39
Pregleda: 4148

Gradnja kanalizacije u Željezničkom naselju

03.11.2011. u 17:12h
Izvor: RTV Yueco
Gradnja kanalizacije u Željezničkom naselju

Počeli su radovi na gradnji kanalizacione mreže u ulici Ernea Kiša u Željezničkom naselju. Izvođač radova je preduzeće “Potiski vodovodi” iz Horgoša, a vrednost investicije je 6,5 miliona dinara. Radove su obišli gradonačelnik, predsednik Skupštine grada i drugi lokalni zvaničnici.

Stanovnici ulice Ernea Kiša i okolnih ulica više od 39 godina čekaju da se izgradi kanalizaciona mreža. U ovom delu Željezničkog naselja biće rešen problem 80 domanćistava sa oko 250 stanovnika.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže su počeli za ulice: Ernea Kiša, Antuna Vrančića, Alberta Sent Đerđija, Arpadovoj, Timočkoj, Novoj i Učiteljskoj. Dužina sekunadarne kanalizacione mreže iznosi 1300 metara.

Stanovnici ovog dela grada do sada su bili izloženi čestim izlivanjima septičkih jama, svakodnevno se kretali po blatu, a mnoge ulice pri jačim padavimanama su bile i neprohodne.Uskoro bi trebalo da se krene i sa izgradnjom kolektorske mreže u Željezničkom naselju i Makovoj sedmici, što bi rešilo glavne probleme stanovnika u ovom delu grada.

Grad je za investiciju obezbedio 3,8 miliona dinara, a Vodovod za projektovanje 600.000 i izvođenje radova još više od dva miliona dinara. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 4148
Povezane teme

željezničko naselje

kanalizacija

gradnja kanalizacione mreže

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.