Komentara: 10
Pregleda: 2866

Građani zasadili drvored od 80 sadnica u Željezničkom naselju

18.03.2024. u 08:50h
Izvor: Subotica.com
Volonteri organizacije "IT Subotica 2030", u saradnji sa preduzećem Čistoća i zelenilo, zasadili su u petak u Ulici 51. divizije 80 sadnica gelegunja (bođoš). Sadnju su pomogli studenati Ekonomskog fakulteta, Visoke tehničke škole i zaposlenih u subotičkim IT kompanijama.
Građani zasadili drvored od 80 sadnica u Željezničkom naselju

Kako je rečeno, ovo je nastavak akcija koje ova organizacija sprovodi u ozelenjavanju grada sarađujući sa gradskim službama, ekološkim organizacijama, privatnim sektorom i građanima.

- Ako imamo u vidu da je protekli februar bio najtopliji na planeti otkad se mere temperature, jasno je da je važnost drveća sve veća. Drveće snižava temperaturu u gradu, proizvodi kiseonik, štiti od vetra, sprečava eroziju zemljišta, omogućava pticama da se nastane i još mnogo toga što je značajno za sredinu u kojoj živimo - rekao je Petar Stakić, izvršni direktora IT Subotica 2030. - Na inicijativu meštana predstojećeg vikenda obaviće se sadnja i u Maloj Bosni, za koju je obezbeđeno dvadesetak sadnica.

Građani zasadili drvored od 80 sadnica u Željezničkom naseljuStakić se u ime organizacije zahvalio gradu koji je obezbedio neophodne dozvole za ovu akciju i mašinski iskopao rupe što je omogućilo da sadnja bude brza i efikasna.

Iz organizacije "IT Subotica 2030" najavljuju da će na jesen biti još pošumljavanja u gradskim i prigradskim područjima i pozivaju građane da iniciraju ovakve akcije, ali i podrže u održavanju postojećih zelenih površina.

- Svako u skladu sa svojim mogućnostima dobrodošao je da pomogne novozasađenom drvoredu u svojoj okolini tako što će ih zalivati kada nastupe velike vrućine i sušni period - dodaju iz "IT Subotica 2030".

Građani zasadili drvored od 80 sadnica u Željezničkom naselju

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 10
Pregleda: 2866
Povezane teme

sadnja drveća

IT subotica 2030

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.