Komentara: 1
Pregleda: 3918

Građani se žalili na sporost u rešavanju predmeta

26.01.2012. u 16:31h
Izvor: RTV Yueco
Građani se žalili na sporost u rešavanju predmeta

Građani su tokom prošle godine podneli 41 pritužbu na rad Osnovnog i Višeg suda u Subotici. Najviše pritužbi odnosilo se na sporost rešavanja predmeta. U Višem sudu kažu da su dve pritužbe bile osnovane i da su preduzete odgovarajuće mere. Pored toga, u oktobru prošle godine je počeo sa radom Info pult u holu suda i zaposleni su u obavezi da pružaju informacije o radu svih pravosudnih organa smeštenih u sudskoj zgradi.

Norbert Cvijanov je zadovoljan radom suda. Često posećuje instituciju zbog overe potpisa i drugih poslova i kaže da do sada nije imao problem.

U Višem sudu u Subotici objašnjavaju da građani imaju pravo da se obrate predsedniku suda u slučaju da smatraju da se postupak odugovlači, da je nepravilan ili da postoji bilo kakav uticaj na njegov tok. Poslovnik propisuje kratak rok od 15 dana da se postupa po tim pritužbama.

Pre tri meseca u holu zgrade suda je postavljen Info pult gde stranke mogu da dobiju informacije o radu suda. Najviše su se interesovali za predmete izvršenja naplate koja su dobili, jer predhodno nisu bili upozoreni od strane suda.

Šalter za informacije koji se nalazi u holu zgrade pravosudnih organa radi od 7 i 30 do 15 časiva i 30 minuta. Građani mogu da dobiju uputstva za lakše snalaženje u zgradi, o rasporedu zakazanih sudjenja, imenima i kontaktima sa stalnim sudskim veštacima i tumačima za pojedine jezike ili načinu i mogućnostima podnošenja pritužbi na rad suda i druge informacije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3918
Povezane teme

Sud Subotica

Viši Sud Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.