Komentara: 21
Pregleda: 5439

Gradilište Narodnog pozorišta prazno

04.10.2011. u 17:00h
Izvor: RTV Yueco
Gradilište Narodnog pozorišta prazno

Radovi na izgradnji subotičkog pozorišta stoje više od mesec dana. Izvođač radova firma “Yu mol” je obustavila je radove, jer im nije isplaćen rad za dosadašnje poslove. Predsednik upravnog odbora Narodnog pozorišta Jožef Kasa za yueko kaže da je najveći dužnik država i da je jedino ministru Oliveru Duliću stalo da se radovi na objektu završe.

Izvođaču radova se duguje do 100 miliona dinara za obavljene radove. Na izgradnju i adaptaciju objekta do sada je potrošeno oko tri miliona evra. Podignut je betonski skelet i trebalo bi uveliko da teku radovi na postavljanju vrata i prozora, kao i podizanju krovne konstrukcije. Umesto toga, gradilište je prazno.

Grad je obezbedio novac da izvođač radova ostane na gradilištu da ga čuva. U Narodnom pozorištu se plaše da ukoliko izvođač radova napusti gradilište da bi objekat mogao da postane stecište narkomana, azilanata i beskućnika. Iz budžeta je za ovaj posao izdvojeno dva miliona dinara.

Ministar Oliver Dulić je u aprilu najavio da se objekat neće završiti ove godine i treba da se projekat prepravi kako bi bio jeftiniji. Prema novom projektu ima više prostora za komercijalne sadržaje i objekat će umesto 23 miliona evra koštati od 15 do 17 miliona evra. Objekat je i skraćen za jedan sprat.

Povezane vesti:
- Mesečno 10.000 evra za Pozorište
- Stala gradnja Narodnog pozorišta u Subotici

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 5439
Povezane teme

Oliver Dulić

Narodno pozorište

Jožef Kasa

izgradnja narodnog pozorišta

fasada narodnog pozorišta

izgled narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.