Komentara: 15
Pregleda: 3437

Gradi se ambulanta na Paliću - predviđene četiri ordinacije na odvojenim odeljenima za decu i odrasle

27.03.2024. u 10:05h
Izvor: Subotica.com
Gradska uprava raspisala je javnu nabavku za izgradnju ambulante u naselju Palić, konkretno u Bohinjskoj ulici, kоja će se prostirati na više od 500 kvadrata, a predviđeno je i 29 parking mesta. Procenjena vrednost investicije je gotovo 85 miliona dinara, a za izgradnju objekata i stavljanje u punu funkcionalnost predviđeno je 8 meseci.
Gradi se ambulanta na Paliću - predviđene četiri ordinacije na odvojenim odeljenima za decu i odrasle

Kako stoji u konkursnoj dokumentaciji, objekat je koncipiran po uzoru na novoizgrađenu ambulantu u naselju Prozivka. 

Ambulanta je planirana za primarnu zdravstvenu zaštitu dece i odraslih sa ordinacijama lekara opšte prakse, delom za EKG i stadardnim pratećim funkcijama za objekte ove vrste.

Prostor je funkcionalno organizovan u tri celine. U ulaznom delu za odrasle planirana je čekaonica sa prijemnim pultom, dok je deo sa ordinacijama odvojen u zaseban akt i u tom delu hodnika nije predviđeno zadržavanje pacijenata.

Svi pacijenti biće grupisani u čekaonici, pa će se po oslobađanju ordinacija pozivati zvučnim ili svetlosnim signalima u okviru zone čekaonice. U delu za odrasle predviđene su dve ordinacije opšte medicine, jedna terapija i jedna stomatološka ordinacija. U ulaznom delu dečjeg odeljenja nalaze se čekaonica za zdravu i čekaonica za bolesnu decu sa zajedničkim prijemom i kartotekom, odvojene prostorije za terapiju i ordinacija. Prostorije za zdravu i bolesnu decu su funkcionalno nezavisne.

Inače, ka ovoj ambulanti u budućnosti će gravitirati gotovo pet i po hiljada stanovnika Palića.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 5 časova
Komentara: 15
Pregleda: 3437
Povezane teme

Gradska uprava Subotica

dom zdravlja subotica

ambulanta palić

javna nabavka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.