Komentara: 5
Pregleda: 4922

Grad subvencioniše otvaranje novih radnih mesta

23.10.2014. u 16:21h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta na teritoriji Grada Subotice. Iznos subvencija iznosi 200.000 dinara uz dodatnu stimulaciju za radnike u proizvodnji i teže zapošljiva lica.
Grad subvencioniše otvaranje novih radnih mesta

Kroz Javni poziv nudi se dodela subvencija za otvaranje novih radnih mesta. Subvencija za otvaranje novih radnih mesta, u jednokratnom iznosu, odobrava se poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru i koji otvaraju radna mesta, radi zapošljavanja nezaposlenih lica prijavljenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji Grada Subotice.

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2014. godinu, za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja (subvencije poslodavcima za zapošljavanje na novootovorenim radnim mestima) planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 3,5 miliona dinara.

Visina subvencije iznosi 200.000 dinara po novootvorenom radnom mestu, odnosno 220.000 dinara po novootvorenom radnom mestu u proizvodnji.

U Javnom pozivu dalje stoji da dodatak na subvenciju u visini od 20.000 dinara će biti dodeljen poslodavcu koji zapošljava lice koje pripada jednoj od kategorija teže zapošljivih nezaposlenih lica kao što su osobe sa invaliditetom, žene, lica mlađa od 30 godina, lica starija od 45 godina, Romi.

Više detalja i kompletan Javni poziv pogledajte na zvaničnom sajtu grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4922

Povezana vest

Povezane teme

zapošljavanje osoba sa invaliditetom

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

subvencije za zapošljavanje

zapošljavanje

lokalni akcioni plan zapošljavanja

lokalni akcioni plan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.