Komentara: 2
Pregleda: 3504

Grad subvencioniše kamate za kredite poljoprivrednicima

06.02.2017. u 17:06h
Izvor: Subotica.com
Agrarni budžet Subotice iznosiće ove godine od 120 do 130 miliona dinara, što je na nivou prethodnih godina. Poljoprivredni proizvođači mogu da računaju na kreditnu podršku Grada.
Grad subvencioniše kamate za kredite poljoprivrednicima

Sredstva za agrarni budžet će kao i prethodnih godina, prema rečima člana Gradskog veća za poljoprivredu, Šimon Ostrogonca, biti obezbeđena kroz izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup.

- Na teritoriji Grada Subotica ima oko 14 hiljada hektara zemlje. Oko 70 do 80 odsto se izdaje po pravu prečeg zakupa ili na licitaciji. Tako će biti obezbeđen agrarni budžet, koji je već godinama na istom nivou - kaže Ostrogonac.

Poljoprivredni proizvođači  i ove godine mogu da računaju na kreditnu podršku iz gradskog budžeta. Umesto kredita, Fond za razvoj poljoprivrede od sada će subvencionisati kamate za kredite kod poslovnih banaka. Za subvencionisanje kamata obezbeđeno  je 8 miliona dinara.

- Prošle godine DRI imala je primedbu na rad Fonda za razvoj poljoprivrede, uz obrazloženje da se lokalna samouprava ne može baviti bankarskim poslovima. Već godinama smo preko Fonda za razvoj poljoprivrede delili kredite našim poljoprivrednim proizvođačima, pa će se tako Fond sada baviti samo subvencionisanjem kamata za kredite, koje naši poljoprivredni proizvođači budu podizali kod poslovnih banaka - kaže Šimon Ostrogonac. Već smo počeli da subvencionišemo kamate. Svi registrovani poljoprivredni proizvođači mogu da se jave.  Maksimalan iznos kredita koji mogu da uzmu je do 500 hiljada na godinu dana, oni će vratiti toliko koliko su uzeli, a Grad će subvencionisati sve troškove kredita. Ne postoji rok za prijavljivanje, pa se poljoprivrednici mogu javiti dok god ne budu utrošena sredstva izdvojena u agrarnom budžetu za ovu namenu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3504
Povezane teme

subvencije za poljoprivrednike

poljoprivreda

šimon ostrogonac

poljoprivredna stručna služba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.