• Pregleda: 4575

Grad preuzeo strelište

Gradonačelnik Jene Maglai, izjavio je danas, prilikom obilaska zapuštenom strelištu u Radanovcu, da je grad pre dve sedmice od jednog udruženja građana preuzeo ovaj objekat, te da je on danas dat na raspolaganje JKP „Stadion“, koje će ubuduće voditi računa o njemu.
Grad preuzeo strelište

- Ovo je javna svojina i lokalna samouprava mora da vodi računa o strelištu. Trebaće dosta posla da se ono privede nameni, a ono što je sigurno je da se ono, pored toga što će biti na raspolaganju streljačkim klubovima i organizacijama, mora i komercijalizovati. Isto tako, ovo je jedno od retkih 300-metarskih strelišta u Srbiji, pa se tu mogu organizovati i međunarodna takmičenja na najvišem nivou. Nažalost, zbog nedostatka novca, ove godine neće biti građevinskih radova, iako je zgrada i samo strelište u lošem i zapuštenom stanju, ali ovo vreme ćemo iskoristiti kako bismo sačinili projektnu dokumentaciju – rekao je Maglai.

Robert Tot, direktor JKP „Stadion“, pozvao je klubove i sve zainteresovane građane i firme koji žele da koriste gradsko strelište da se jave u ovo preduzeće radi dogovora o terminima korišćenja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
kiks Odgovori
Prolazim pored stadiona malih sportova i gledam na čega liči onaj objekat u sklopu ovog sportskog objekta, pre 20 godina je bio kafić, otada je smetlište preko puta policijske stanice i zatvora.
JP Stadion bih dao batine zbog nemara a ne nove objekte na upravljanje!
11314 Odgovori
Oni koji su vodili brigu o tom objektu, poslednjih 10-15 godina, a grad i pogotovu JKP, onom stvari nisu mrdnuli, sada su izbačeni . To "udruženje građana" ima svoje ime, red je da im se bar zahvali na trudu koji su uložili do sada, da taj objekat ne postane još veća ruina. Mnogi su ga do sada merkali, i hteli da ga "maznu" za džabe. JKP i sa ovim čime "gospodari", to radi nestručno i laički. Zašto su silni sportski radnici koji znaju, šta je sport i kako se u njemu radi (i gazduje objektima), uvek podređeni, nekim likovima koji su po ko zna kojim (ili znanim kriterijumima) postavljeni na ta mesta. Treba razgraničiti šta je komercijalni interes a šta sportski interes. Kada se zadovolji prevashodno spotrski interes, onda ima mesta i za komercijalu. Ali, ko od njih, zna šta je sport i kako doći do komercijale. Znaju oni to vrlo dobro, ali se ponašaju kao Englezi. Uvek prvo lice jednine (engleski I), stavljaju na I mesto.
sojic Odgovori
I opet Maglai
kojot Odgovori
Ал ће бити опет неког измуљавања...
d0108994 Odgovori
Nije istina da niko nije brinuo zadnjih godina o strelištu. Ja lično sam bio tamo i pomagao da se spremi, pokosi trava i pripremi sve za takmičenja. Džabe ono ima 300m kada je rov na 300m zatrpan! Rov na 100m jedva da može jedna osoba da stane. Subotica ima drugih problema u ovom trenutku. Strelište može da sačeka.
Gradjanin Odgovori
Kada ce mali bazen na Prozivci vratiti u vlasnistvo grada na tenderu izdat Beogradjanima [*...*]a mi gradjani placamo odrzavanje.G Maglai obecali ste na pocetku svog mandata da ce i ovo biti reseno,gradjani pamte.
zoran Odgovori
za nekoliko godina da se sredi?!?!?!
Pa nije vam ovo pozoriste g. Maglaji.
Da je privatno sredilo bi se za maksimum 30 dana a posto je "gradsko" maksimalno dva meseca!!!!
ffilozzoff Odgovori
GENERACIJE SUBOTICANA su "pucali","gadjali" na tom strelistu u srednjim skolama,narodi svih zemalja SFRJ su "trenirali"na tom strelistu(kasarne) i sta se desilo?? STRELISTE PROPALO nema Yuge,sve ratove smo dobili,dobro uvezbani,A SAD jedemo govna!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.