• Pregleda: 3357

Grad plaća neodgovornost pojedinih ustanova

Grad plaća neodgovornost pojedinih ustanova

Grad Subotica će na namenski žiro račun Republike Srbije za zapošljavanje invalida morati da uplati više od 7 miliona dinara. Radi se o sumi koja je nastala gomilanjem penala za neblagovremenu uplatu novca koji su trebale da plate ustanove kulture i predškolska ustanova "Naša radost".

Zakon je obavezao firme da srazmerno broju radnika zaposle odredjeni broj invalida ili da uplaćuju odredjeni iznos na namenski žiro račun. Firma uplaćuje oko 25 hiljada dinara ako ne zapošljava invalida. Za neblagovremenu uplatu plaćaju se penali od 60 hiljada dinara.

Gradsko veće će platiti dugove, ali najavljuje i pozivanje na odgovornost rukovodilaca koji ne rade odgovorno svoj posao.

Izvor: Radio Subotica
7
Darth Sidious Odgovori
Udri po džepu (mislim tih rukovodilaca), tamo najviše boli!
Ana Odgovori
Kako bi "Naša Radost" mogla da zaposli invalide,kad je direktor tamo zaposlio celu svoju familiju,i ne samo njegovu,čitave porodice "podobnih "su tamo?

Neko ne može ni da priviri, kriterijumi su poznati.

Ma daj razumite čoveka,kakva odgovornost,ko još računa na to...
sale Odgovori
Jednostavno,skidati sa plata neodgovornim rukovodiocima,a ne nama gradjanima!
pinokio Odgovori
Sve ustanove u gradu koje se finansiraju iz budžeta kao i Naša radost za zapošljavanje invalida i ivalidnih lica morali su da traže saglasnost osnivača (lokalna samouprava). Nesavesni rukovodioci nisu dobili tu saglasnost i krivca treba tražiti u Sekretarijatu za društvena delatnosti.Zna se tačno kad je stupio Zakon na snagu i ko je tada bio na funkciji i nije dozvolio zapošljavanje pomenutih lica
ma da Odgovori
Što su neki ljudi naivni. Ustanove KAO nisu zaposljavale invalide pa još nisu ni uplacivale tih 25 000 dinara, a jadna vlast KAO to nije znala pa sada treba da se traže ''neodgovorni'' poslodavci u tim ustanovama. Ovo me podseća na Insajder, svakog dana se troši 650 000 dinara za Kosovo, a niko ništa ne zna i niko nije kriv....ma da. Zna se ko je odgovoran za ovo, prvo krenite od bivšeg gradonačelnika Vučinića kao prvo odgovorno lice za trošenje budžetskih para, a onda krenite okolo naokolo.....
ma da Odgovori
Pardon, 650.000 eura
Ana 1. Odgovori
pinokio,da li je i za zapošljavanje ostalih ,sem invalida,dobijena saglasnost Osnivača?Koliko mi je poznato za sve se mora tražiti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.