• Pregleda: 3393

Grad diže kredit za završetak infrastrukture?

Grad diže kredit za završetak infrastrukture?

Vlada Srbije odobrila je izdavanje garancije Gradu Subotica na zaduživanje kod Evropske banke za obnovu i razvoj, čime se otvara mogućnost kreditnog zaduženja u iznosu od oko 11 miliona evra, a kojim bi JKP Vodovod i kanalizacija završilo nekolo kapitalnih projekata, izjavio je gradonačelnik Saša Vučinić na sednici Gradskog veća.

Planira se u toku 2012. godine potpisivanje ugovora o zajmu u visini od 11 miliona Evra, sa rokom otplate od 12 godina, sa grejs periodom 3 godine, uz garanciju RS, sa otplatom anuiteta u polugodišnjim ratama, datum otplate poslednjeg anuiteta dospeva 2023. godine. Sredstva pribavljena ovim zajmom će se koristiti za izgradnju kapitalnih objekata i komunalnu infrastrukturu JKP «Vodovod i kanalizacija» Subotica.

Kako je istaknuto u tekstu predloga budžeta za sledeću godinu, Grad Subotica i JKP “Vodovod i kanalizacija“ imaju težak i odgovoran zadatak da u pogledu vodosnabdevanja, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda obezbede potreban nivo usluga, koje će biti odlučujući faktor za budući razvoj Grada. Grad Subotica je iskazao interesovanje za novim kreditnim aranžmanom sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za finansiranje kolektora VII, centralnog kompleksa vodozahvata II i glavnog magistralnog vodovoda i naišao na razumevanje banke u realizaciji kreditnog aranžmana za finansiranje projekta.

Kako je istaknuto, na osnovu ovog zajma Grad će ostvariti i značajnu donaciju od Evropske banke za obnovu i razvoj u visini od preko 6 miliona Evra.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

10
VRNJCI Odgovori
Jel to znaci da ce opet poskupeti voda??? koja je i ovako abnormalno skupa,a po kvalitetu je na granici za pijacu i ne pijacu.
OPET ZADUZIVANJE Odgovori
Valjda nece poskupeti voda??? Pa ova vlast nam je toliko podigla komunalije,a dokle ce ici cene na gore stvarno ne znam. Grejanje je skupo pa za stan od 62m2 u zimskom peiodu izadje i po 8000-9000 hiljada,a tokom citave godine placamo ne znam ni ja sta. Racuni za porez nam stizu kao da poesedujemo vile. Ne znam sta gradska vlast i gradonacelnik misle koliko ce mo izdrzati. Prave bazen na prizivci za pola miliona eura,a sta ce biti od toga videcemo,toliko su pozurili kao da su svesni da nece proci na izborima pa da otmu sto vise.
NARODNO POZORISTE Odgovori
Kad ce se izneti tacan podatak o tome koiko je para bilo predvidjeno za izgradnju pozorista,ko je kriv sto nece biti zavrseno,a sad nam korzo lici na gradiliste.
Sting Odgovori
Mogli ste i za bazen uzeti onda ... elem voda. U katastrofalnom je stanju česmovača, kamenca ima ko u kamenolomu !!!
S Odgovori
Zna li ova vlast nesto osim da se zaduzuje.Na kraju ce zaduziti ceo grad i javna preduzeca i onda ce prodavati ta javna preduzeca za dzaba.Ovo je katastrofa.Definitivno su ovi sposobni samo za unistavanja i kradje.
rufus Odgovori
Za trenutnu vlast REALNI IZVORI PRIHIODA su krediti koje će vraćati neko drugi.Pa svaka vam čast na ekonomskoj stručnosti.Kakvi stručnjaci takvo i stanje.I da, jedno pitanje za iste TE, ŠTA JE STAVKA NA OBJEDINJENOJ NAPLATI KOJA IZLAZI cca 100 DIN I ISTO IDE NA RAČUN VODOVODA A ZOVE SE "POGONSKA SPREMNOST".Da li je to pogonska spremnost za nove kredite sa kojom ste zadužili svako domaćinstvo koje je na objedinjenoj naplati?
mortal Odgovori
Losa odluka... Bas razocaravajuca... Moglo je to i bez kredita verujem. Ma kakvi verujem, ubedjen sam da je moglo bez kredita!
CIRINELA Odgovori
Koji mafijaši. Jel ovo za dobrobit građana? Nije , nego za njihove mafijaške đžepove. Povežite samo vest koja je uzdrmala Novi Sad a vezana je za privatizaciju tamošnjeg vodovoda. Mislite li da u igri nije i subotički vodovod? Pa čemu onda nova ulaganja o grbaču građana? Da se za male pare isporuči kompletna restaurirana infrastruktura? Ni sanjati ne možete koliki su to slatkorečivi kriminalci na vlasti.
m.ispovednik Odgovori
A sta da ocekujemo racionalno, kad osoba samopozvana za racionalizaciju s. mreze, prvo clanove svoje porodice smesti u grad. upravu!!! Ko ce koga, ako nece svoj svoga??
Žutica Odgovori
Setili se naši čelnici grada da krenu uspešnim stopama gradonačelnika Beograda. Ne bi me čudilo da podignu kredit za gradnju mosta?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.