Komentara: 2
Pregleda: 5932

Grad će pomoći u sanaciji štete od nevremena

30.07.2012. u 14:04h
Izvor: SuMedija
Gradonačelnik Modest Dulić izjavio je, nakon jutrošnje sednice Gradskog veća, da će lokalna samouprava, iz budžetske rezerve namenjene za elementarne nepogode, izdvojiti značajna sredstva kojima će se sanirati deo štete od jučerašnjeg nevremena.
Grad će pomoći u sanaciji štete od nevremena

- Interventne ekipe javnih preduzeća i policije su neposredno nakon nevremena izašle na teren i za kratko vreme uklonili sve ono što je moglo onemogućiti nesmetano funkcionisanje grada.

Informacije o nastaloj šteti se još uvek prikupljaju i sigurno će lokalna samouprava pomoći tamo gde je pomoć najpotrebnija – rekao je Dulić.

On se osvrnuo i na oštećenja na Senćanskoj crkvi.

- I golim okom je vidljivo da toranj ne stoji kako treba. Lokalna samouprava će urgentno sanirati deo krova koji je stradao kako bi se sprečilo prokišnjavanje, ali sa kompletnu rekonstrukciju ćemo morati da se obratimo Fondu za kapitalna ulaganja AP Vojvodine – zaključio je Modest Dulić.

Da podsetimo, gradonačelnik Subotice,  odmah po smirivanju vremenske situacije obišao je najkritičnije lokacije i obavestio građane preko medija da je u kontaktu sa direktorima javnih komunalnih preduzeća, komunalnom policijom, vatrogascima i policijom, naglasio je da su svi na terenu, a aktivnosti se koordiniraju u skladu sa situacijom i vanrednim okolnostima.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5932
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Modest Dulić

nevreme

nevreme u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.