Komentara: 17
Pregleda: 34834

Nevreme u Subotici: Vetar je baš bio opasan...

29.07.2012. u 19:36h
Ako ste slučajno propustili popodnevni direktan prenos, imali smo okršaj nekoliko prirodnih pojava, u šali prava (meteo)olimpijada u našem gradu - takmičili se vetar, kiša i munje, a kako stvari stoje po nezvaničnim rezultatima pobedio je vetar, ali bilo je gusto. Kolateralna šteta su objekti i vozila koja su se našla na putu.
Nevreme u Subotici: Vetar je baš bio opasan...

Danas u toku poslepodneva, nešto posle 16 časova iznenada je počeo da duva jak vetar praćen sitnom kišom koja je posle nekog vremena udružena sa grmljavinom pojačala intenzitet  pa se tako činilo da se vetar, kiša i munje takmiče ko će biti opasniji i kako stoje stvari vetar je pobedio.

Na više lokacija u gradu je usled veoma jakih naleta vetra i nevremena došlo do prekida dovoda električne energije u nekoliko kvartova u Subotici.

Interventne ekipe Elektrovojvodine nisu mogle odmah da intervenišu na terenu zbog izuzetno loših vremenskih i radnih uslova koji su vladali u tom periodu pa su neki sugrađani morali da se strpe neko vreme da se kvarovi otklone. Po informacijama koje smo dobili od dežurnog dispičera ED centra u Subotici ekipe su na terenu i saniraju štete koje su nastale usled ovog snažnog nevremena.

Vetar je bio toliko snažan da je kidao velika stabla sa korenjem, stradali su okolni objekti i vozila koja su bila na putanji ovog meteo megdana. Štete u koje smo imali prilike i sami da se uverimo su bile na više lokacija u gradu, od Radijalca, preko ulice Dimitrija Tucovića, Tokija, Prozivke, i u Aleksandrovu.

Vatrogasna služba i ekipe JKP "Čistoća i zelenilo" su na terenu i pomažu da se skloni granje sa ulica i da se obezbede izvaljena stabla.

Dobili smo kritiku da nismo spomenuli prisustvo Komunalne policije i ovim proširenjem vesti želeli bismo da to ispravimo i pohvalimo njihovo delovanje na kritičnim lokacijama u gradu. Komunalni policajci bili su izuzetno aktivni na terenu (u šta smo se uverili  obilaskom više lokacija) obezbeđivanjem ugroženih lokacija i kontaktiranjem nadležnih službi (fotografija ispod).

Oluja oštetila i krov Senćanske crkve, gradonačelnik na terenu

Gradonačelnik Subotice, Modest Dulić, je obišao najkritičnije lokacije odmah posle nevremena.

- U kontaktu sam sa direktorima javnih komunalnih preduzeća, komunalnom policijom, vatrogascima i policijom. Svi su na terenu, a aktivnosti se koordiniraju u skladu sa situacijom i vanrednim okolnostima u kojima se sada nalazimo.

Preduzete su sve mere, debla koja su srušena se uklanjaju, a sutra ćemo imati izveštaj o šteti pa ćemo onda i reagovati, budući da imamo informacije da je delu naših sugrađana naneta i ozbiljna materijalna šteta – rekao je Dulić u izjavi za RTV Vojvodina.

 

Nevreme u Subotici

 

Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 34834
Povezane teme
Grad Subotica Modest Dulić nevreme oluja
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.