Komentara: 92
Pregleda: 21206

Gotov idejni projekat novog bazena na Prozivci

04.11.2011. u 15:31h
Izvor: SuMedija
Gotov idejni projekat novog bazena na Prozivci

Idejni projekat novog gradskog bazena, koji će se graditi na “Prozivci” je završen. Budući kompleks će imati oko 3.800 kvadratnih metara korisne površine sa dva bazena. Veliki bazen dimenzija 33,33 x 25 metara, dubine 2 metra, namenjen je kako subotičkim sportistima tako i rekreativnom plivanju, a mali bazen, veličine 8 x 12,5 metara i dubine od 1,2 metra deci i školi plivanja. Idejni projekat je uradila firma “Support” iz Subotice.

Da podsetimo, na bazi inicijative koju je pokrenulo rukovodstvo Demokratske stranke u Subotici i zvaničnog zahteva gradonačelnika Grada Subotica, koji je poslat na adresu Fonda za kapitalna ulaganja, Vlada Republike Srbije je 20. oktobra donela odluku da se sredstva u iznosu od oko 530 miliona dinara iz Programa podrške građevinskoj industriji Srbije, namenjena završetku izgradnje kompleksa zatvorenih bazena SRC «Dudova šuma», preusmere u izgradnju novog, zatvorenog, gradskog bazena na drugoj lokaciji u Subotici.

Ovakva odluka je je doneta jer je, na bazi analize izveštaja Radne grupe koju je lokalna samouprava formirala sa ciljem da prati tok realizacije ove investicije, zaključeno da finansijska sredstva za završetak izgradnje kompleksa zatvorenih bazena SRC «Dudova šuma», koja su obezbeđena Programom podrške građevinskoj industriji Republike Srbije u iznosu od 535.237.618,75 miliona dinara, nisu dovoljna za završetak izgradnje objekta, odnosno da je na osnovu projektantskog predmera i predračuna potrebno obezbediti više od jedne milijarde dinara.

Odluka o prekidu gradnje kompleksa zatvorenih bazena u Dudovoj šumi i preusmeravanju sredstava u projekat izgradnje manjeg kompleksa gradskog bazena, 27. oktobra potvrđena je i na sednici Skupštine Grada Subotice. Za ovakvu odluku su glasili odbornici vladajuće koalicije na čelu sa Demokarstkom strankom. Tokom višestane rasprave sa odbornicima opozicije, prvenstveno iz Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske napredne stranke, demokrate su svoj stav obrazlagale činjenicom da je izvesno da nastavak radova na postojećem objektu u ovom trenutku ne može rešiti problem koji Subotica ima više decenija.

Skupštinska većina je donela i odluku da se radovi na izgradnji kompleksa zatvorenih bazena u SRC „Dudova šuma“ privremeno zaustave, odonosno da se kompleks u izgradnji u Dudovoj šumi do daljnjeg zaštiti i konzervira.

projekat bazena u Subotici na Prozivci

projekat bazena u Subotici na Prozivci

projekat bazena u Subotici na Prozivci

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 92
Pregleda: 21206
Povezane teme

bazen u subotici

gradski bazen

bazen prozivka

zatvoreni bazen u subotici

bazen na prozivci

projekat bazena

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.