• Pregleda: 604

Gostovanje "Knjigoskopa" u Savremenoj galeriji

Savremena galerija Subotica ugostiće u sredu, 26. juna, program "Knjigoskop" iz Beograda, koji se bavi popularizacijom čitanja među decom i mladima, kao i razvojem drugih kulturnih programa namenjenih ovom uzrastu. Program počinje u 18 časova, a ulaz je besplatan.
Gostovanje "Knjigoskopa" u Savremenoj galeriji

Gostovanje "Knjigoskopa" organizuje se pod nazivom "Mlada publika za 21. vek" i namenjeno je prilagođavanju kulturne ponude generacijama rođenim u ovom veku.

Program počinje u 18 časova razgovorom sa zainteresovanim stručnjacima, roditeljima i nastavnicima o planiranju programa za decu i mlade u lokalnoj sredini, dok će sat vremena kasnije biti održana prezentacija najnovije književne produkcije za decu i mlade, namenjena svima koji žele da čuju preporuke za čitanje preko letnjeg raspusta iz "Knjigoskopovog" programa "Lektira za 21. vek".

U programu učestvuju Milana Jovićević Vukelić, psiholog i psihoterapeut, Marijana Vasilijević, pedagog i integrativni dečji psihoterapeut, Aleksandra Radulović Zelenika, psiholog sa REBT sertifikatom, a gost iz Beograda biće Aleksandar Gubaš, pisac i promoter književnosti za decu i mlade.

Gostovanje "Knjigoskopa" u Subotici realizuje se kao deo festivala "Na sopstveni pogon", koji tokom juna organizuje Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije u sedam gradova naše zemlje, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. Podršku realizaciji ovog gostovanja dali su GIFEST i Savremena galerija Subotica.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.