Komentara: 0
Pregleda: 1250

Godina krize

22.01.2009. u 14:05h
Godina krize

Filijala Subotica službe za zapošljavanje u 2009. godinu ušla je sa 1588 nezaposlenih lica maje nego prošle godine u ovom periodu. Jedino su novembar i decembar stagnirali kada je reč o zapošljavanju, na šta je uticala svetska ekonomska kriza. Sa druge strane, ova godina, prema nekim procenama političara, biće mnogo teža za zapošljavanje a mnogo lakša za odpuštanje.

Gorna Nović, već prvog meseca u novoj godini ostao je bez posla. Povodom toga on se obratio Nacionalnoj Služi za Zapošljavanje i nada se da će u narednom periodu naći novi posao.

Subotica trenutno ima 8352 nezaposlena lica, sto je za oko 20 odsto manje nego prošle godine u ovo vreme. Nacionalna Služba za Zapošljavanje kao posrednik izmedju zaposlenih lica i poslodavaca nudi pomoć tj. usluge finansijske i nefinansijske vrste.

Filijala Subotica službe za zapošljavanje uskoro kreće sa klubom za traženje posla, koji će pružiti novu uslugu nezaposlenim licima, kao i stučnu podršku od nekoliko nedelja vođene od strane vođe kluba.

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1250
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.