Komentara: 0
Pregleda: 1635

Godina dana Centra za decu sa poremećajima u ponašanju

13.05.2010. u 21:27h
Izvor: RTV Yueco
Godina dana Centra za decu sa poremećajima u ponašanju

Dnevni centar za decu sa poremećajima u društvenom ponašanju obeležio je godinu dana rada. U ovom periodu kroz centar je prošlo više desetina dece čije ponašanje nije društveno prihvatljivo, ali nije ni krivično delo, kao i njihovih roditelja. Psiholozi i pedagozi nastojali su da ta ponašanja kroz programe koje su nadzirale pokrajinske institucije isprave i da se deca vrate u društvo kao njegovi punopravni članovi. Odlukom gradonačelnika, rad Dnevnog centra za decu sa poremećajima u društvenom ponašanju biće finansiran iz budžeta grada.

Dnevni centar namenjen je deci i mladima koji ispoljavaju različite poremećaje u ponašanju, gde im se pruža pomoć, podrška i mogućnost da otkriju i ispolje svoje potencijale. Takođe, rad je usmeren i na prevenciju asocijalnog ponašanja mladih. U radu sa decom učestvuju pedagog i psiholog, a za godinu dana postojanja kroz centar je prošlo 42 mladih i dece i 14 roditelja.

Od kraja januara u centru postoji i Klub za decu i mlade. Njima je dva puta nedeljno u trajanju od 4 sata omogućeno korišćenje računara, interneta, a na raspolaganju su im stoni fudbal, stoni tenis, materijal za kreativni rad. Tokom ove godine formirane su dve grupe maloletnika sa izrečenim vaspitnim merama. Jedna je uspešno završila program ličnog i socijalnog razvoja, dok je druga grupa na polovini programa. Do sada je Klub posetilo 34 dece starosti od 12 do 18 godina, a radionačarskim radom obuhvaćeno je 17 mladih.

U drugoj polovini godine Klub će formirati još jednu grupu mladih sa izrečenim vaspitnim merama. U narednom peiodu biće realizovan i program za nenasilje i saradnju, namenjen za decu izrasta od 12 do 14 godina, kao i program zdravstveno-seksualnog vaspitanja koji je namenjen učenicima prvih razreda srednjih škola.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1635
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.