Komentara: 50
Pregleda: 7843

GO SDPS-a u susret Svetskom danu socijalne pravde

20.02.2013. u 16:48h
Izvor: RTV Yueco
Jedan od najvažnijih zadataka Foruma mladih gradskog odbora SDPS-a je da podstaknu ljude na politički aktivizam i skinu negativnu sliku koju nosi političko delovanje, ističući da je čovek, kako socijalno, tako i političko biće.
GO SDPS-a u susret Svetskom danu socijalne pravde

Ovaj zadatak, pored budućih aktivnosti koje će sprovoditi Forum mladih, je istaknut na današnjoj konferenciji gradskog odbora SDPS-a povodom Svetskog dana socijalne pravde koji se obeležava sutra. V.d. predsednika Foruma mladih SDPS Subotica, Darko Komesarović je rekao da je tim mladih sada u punoj snazi i da će se aktivno baviti pitanjima i problemima omladine.

Kao najbitniju akciju koju će sprovoditi, Komesarović ističe održavanje tribina na temu socijaldemokratije. "Što se socijalne pravde tiče, naglasak treba da bude na siromašnim porodicama i ugroženim nacionalnim manjinama", kaže Komesarović i dodaje da ćete socijaldemokratu prepoznati tamo gde on daje najviše, a traži najmanje.

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

SDPS Subotice, u okviru akcije Udruženja građana “Život”, organizuje potpisivanje peticije za podršku Inicijativi za status RODITELJA NEGOVATELJA porodica osoba sa invaliditetom, medicinske nege teško bolesne dece i produženo bolovanje.

Peticijа je pokrenutа s nаmerom i ciljem dа Skupština Republike Srbije podrži Amandman na Zakon o socijalnoj zaštiti za priznavanje statusa roditelja negovatelja što bi sprečilo dа decа kojа boluju od teške bolesti i invаliditetа budu nužno izmeštenа iz svojih porodicа. To bi znаčilo dа roditelji hrаnitelji dobiju pomoć držаve kаko u pogledu prаvа nа bolovаnje, tаko i u novčаnoj nаdoknаdi jer bi time mogli u potpunosti dа se posvete svojoj teško oboleloj deci.

Građani Subotice mogu potpisati peticiju u prostorijama SDPS Subotice, Trg cara Jovana Nenada 15/III (Otvoreni univerzitet) na trećem spratu, kancelarija broj 12, svakim radnim danom od 16 časova do 19 časova, subotom od 10 časova do 12 časova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 50
Pregleda: 7843
Povezane teme

sdps

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.