• Pregleda: 3012

GO LDP-a smatra da je neprihvatljivo da se stane sa gradnjom kompleksa bazena

GO LDP-a smatra da je neprihvatljivo da se stane sa gradnjom kompleksa bazena

Gradski odbor LDP-a smatra da je neprihvatljivo da se stane sa gradnjom kompleksa bazena “Dudova šuma” i da se bazen izgradi na drugoj lokalciji. Promena lokacije je katastrofalna strateška odluka, kojom se teško oštećuje urbano, a sa njim i socijalno tkivo centra grada i sa njim povezanim celim severnim potezom grada – Mesnim zajednicama Zorka i Peščara. Ako je u uslovima budžetske krize u celoj Evropi logično da se veliki projekti smanjuju, ne postoji ni jedan razlog da se projekti napuštaju i time proizvodi direktna šteta čitavim delovima grada, smatraju u ovoj partiji.

Zaključci Skupštine grada o daljem toku izgradnje Narodnog pozorišta, kojima se traži preispitivanje projekta Narodnog pozorišta i njegovo svođenje na realne mogućnosti, potvrđuju da je ponašanje političke klase našeg grada potpuno odvojeno od interesa građana.

Simbolički značaj zgrade Narodnog pozorišta za Suboticu je ogroman i apsolutna neodgovornost političke klase, koja ignoriše stavove građana, iskazana je 2007. godine, a nastavlja se i sada, jer Skupština ni jednom rečju ne predviđa učešće građana u izmenama projekta. Subotici je hitno potreban preokret od izbornog urbanizma i njegovog koruptivnog spoja sa investitorskim urbanizmom ka pravom urbanizmu i očuvanju gradskog duha. Jer, Subotica je već groblje betonskih kostura: od "pozorišta", preko "bioskopa" do "bazena".

Ne smemo dozvoliti da i duh našeg grada postane duh groblja, kažu u LDP-u.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
Apolitični građanin Subotice Odgovori
Evo ovako:
ono što želim da kažem je da me nerviraju sve ove male stranke koje ni cenzus neće proći i onda kao sazivaju konferencije za novinare da kažu nešto što svi mi znamo.
I šta ćemo sad? Rekli ste sve ovo? I? Ima li neku svrhu ovo? NEMA! Tačka.
Marko Odgovori
@Apolitični građanin Subotice - Kao prvo,Ldp nije mala stranka...Drugo,zasto si nervozan?Sve ono sto su rekli je Istina...Zasto to boli tebe?Mozda si jedan od ovih koji su smislili Izborni urbanizam,ili mozda jedan od projektanata,pa je prpa da ne propadne projekat??? Tacka :-)
CIRINELA Odgovori
@Marko
prosto je neverovatno vi iz LDP-a idete međ narod. LDP je stranka koja ne govori istinu, proveri ko je sve glasao za ovaj predlog u pokrajini pa ćeš videti da su i poslanici LDP-a. Dakle sve je politika, a politika je kurva. Upotrebljavaju se sva mogučća sredstva. Igra se na kartu takvih kao što si ti, koji imaju kratko pamćenje pa takvima mogu prodati mu** za bubrege. I još jednoi trivijalno pitanje, ko je najviše drečio i bio protiv vladajuće stranke kad je trebalo davati većinu? LDP. A ko je najviše puta pružio podršku kad nisu imali većinu? LDP.
Ngage Odgovori
Sto je istina, istina je. Subotica ima samo zapocete projekte, i takozvane kosture koji eto nisu dovrseni do kraja, sto se tice kompleksa bazena na dudovoj ako se odustane od tog projekta na neko ne odredjeno vreme te betonske konstrukcije ce biti kao one kod Otvorenog Univerziteta i bice neupotrebljive, dakle samim tim sva novcana sredstva gradjana koja su se davala za kompleks bazena u Dudovoj ce biti bacena. A da ne pricamo o Narodnom pozoristu koje je preveliko za ovako mali grad, da budemo realni u Subotici opada broj ljudi, sve je manje mladih, ko ce da odrzi ovaj grad na "nogama"?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.