Komentara: 4
Pregleda: 3445

GO LDP-a smatra da je neprihvatljivo da se stane sa gradnjom kompleksa bazena

03.11.2011. u 17:15h
Izvor: RTV Yueco
GO LDP-a smatra da je neprihvatljivo da se stane sa gradnjom kompleksa bazena

Gradski odbor LDP-a smatra da je neprihvatljivo da se stane sa gradnjom kompleksa bazena “Dudova šuma” i da se bazen izgradi na drugoj lokalciji. Promena lokacije je katastrofalna strateška odluka, kojom se teško oštećuje urbano, a sa njim i socijalno tkivo centra grada i sa njim povezanim celim severnim potezom grada – Mesnim zajednicama Zorka i Peščara. Ako je u uslovima budžetske krize u celoj Evropi logično da se veliki projekti smanjuju, ne postoji ni jedan razlog da se projekti napuštaju i time proizvodi direktna šteta čitavim delovima grada, smatraju u ovoj partiji.

Zaključci Skupštine grada o daljem toku izgradnje Narodnog pozorišta, kojima se traži preispitivanje projekta Narodnog pozorišta i njegovo svođenje na realne mogućnosti, potvrđuju da je ponašanje političke klase našeg grada potpuno odvojeno od interesa građana.

Simbolički značaj zgrade Narodnog pozorišta za Suboticu je ogroman i apsolutna neodgovornost političke klase, koja ignoriše stavove građana, iskazana je 2007. godine, a nastavlja se i sada, jer Skupština ni jednom rečju ne predviđa učešće građana u izmenama projekta. Subotici je hitno potreban preokret od izbornog urbanizma i njegovog koruptivnog spoja sa investitorskim urbanizmom ka pravom urbanizmu i očuvanju gradskog duha. Jer, Subotica je već groblje betonskih kostura: od "pozorišta", preko "bioskopa" do "bazena".

Ne smemo dozvoliti da i duh našeg grada postane duh groblja, kažu u LDP-u.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3445
Povezane teme

LDP Subotica

bazen u subotici

liberalno demokratska partija

bazeni

bazen prozivka

bazen na prozivci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.