Komentara: 5
Pregleda: 3249

Glumački sastavi Drama na srpskom i mađarskom jeziku obogaćeni novim snagama

17.01.2024. u 08:09h
Izvor: Subotica.com
Narodno pozorište iz Subotice postalo je bogatije za četvoro mladih glumaca - Blanka Horvat, Armin Ric, Monja Vuksanović Medaković i Miloš Macura glumci su koje ćemo imati priliku da gledamo na sceni našeg pozorišta. Novi član kolektiva je i Valentin Vencel, kao umetnički direktor Drame na mađarskom.
Glumački sastavi Drama na srpskom i mađarskom jeziku obogaćeni novim snagama

Ključni trenuci u jednom teatru jesu oni kada ansambl osnaže mlade glumačke snage. Upravo se to dogodilo Narodnom pozorištu u Subotici koje je promovisalo četvoro novih glumaca, dvoje u Drami na mađarskom i dvoje u Drami na srpskom jeziku. Blanka Horvat, Armin Ric, Monja Vuksanović Medaković i Miloš Macura, dobili su priliku da pokažu svoj talenat i donesu novu energiju na scenu Jadran.

Uz nove glumce, deo kolektiva Narodnog pozorišta kao umetnički direktor Drame na mađarskom jeziku postao je i Valentin Vencel, pozorišni stvaralac sa decenijskim iskustvom i brojnim nagradama iza sebe.

Upravnik pozorišta Miloš Nikolić, poželeo je dobrodošlicu novim kolegama i nagovestio veoma ambiciozne planove koje će teatar i ostvariti u ovoj godini.

- Dolazak ovih mladih, talentovanih umetnika nije samo proširenje ansambla, već je deo dugoročne strategije koja podrazumeva osnaživanje umetničkog uticaja pozorišta. Narodno pozorište Subotica, potvrdilo je svoju posvećenost stvaranju vrhunske umetnosti, a usavršavanje novih generacija umetnika kao i negovanje onih koji su se već dokazali na našoj sceni, doprineće jedinstvenom, svežem iskustvu, kako za sve nas u pozorištu, tako i za publiku. Naši planovi ne odnose se samo na dramu, pa tako u programu imamo i koncerte Simfonijskog orkestra i balet. Na taj način formiramo sveobuhvatan kulturni prostor koji će zadovoljiti različite umetničke kriterijume - naglasio je Nikolić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 3249
Povezane teme

Narodno pozorište

miloš nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.