Komentara: 3
Pregleda: 3280

"Globalno selo" ponovo u Subotici

16.02.2018. u 10:10h
Izvor: Subotica.com
Najveća organizacija vođena od strane studenata, AIESEC, organizuje i ove godine, u saradnji sa Fondacijom "Danilo Kiš", događaj "Global village" koji će se održati u nedelju, 18. februara, od 18 do 20 časova u Omladinskom klubu "Skladište".
"Globalno selo" ponovo u Subotici

"Global village" (Globalno selo) je događaj  tokom kojeg će volonteri iz raznih zemalja sveta koji borave u Subotici i Novom Sadu kroz dvočasovno druženje na razne načine predstaviti svoju kulturu, kao što su hrana, odeća, muzika, suveniri...

- Globalno selo je pravi primer onih vrednosti za koje se sam AIESEC od početka zalaže. Te vrednosti su pokazale da nije bitno odakle si, kojim jezikom govoriš, koje si vere ili boje kože, već da je samo bitno biti otvoren za ono što ti svet pruža. Cilj događaja je da se uklone geografske barijere, da se apeluje na toleranciju i poštovanje različitosti i predstave sličnosti, razlike i povezanosti različitih kultura. - poručuju iz AIESEC-a

Takođe, svi prisutni će moći da se informišu o tome kako i oni da otputuju u inostranstvo, krenu u nezaboravnu avanturu i steknu praktično iskustvo koje će ih izdvojiti iz mase, kroz različite programe praksi koje AIESEC omogućava za studente iz Srbije.

Organizatori poručuju da su dobrodošli svi koji žele da vide, probaju i iskuse nešto novo, kao i da steknu prijatelje iz celog sveta. Ulaz je besplatan.

Posetioci će imati priliku da saznaju više o različitim zemljama, upoznaju različite kulture, uživaju u običajima, hrani i ukusima iz celog sveta. Svi zainteresovani će imati mogućnost da upoznaju volontere, njihovu istoriju i običaje, ali i da čuju utiske gostiju iz inostranstva o našoj zemlji i gradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3280
Povezane teme

aiesec

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.