• Pregleda: 13358

Gita Čeke i Suzana Jovanović najuzornije medicinske sestre u Opštoj bolnici

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana medinskih sestara, Gita Čeke i Suzana Jovanović proglašene su za najbolje medicinske sestre u Opštoj bolnici Subotica. U konkurenciji od 700 medicinskih sestara, one su izabrane za "uzor profesije" zahvaljujući svojoj predanosti poslu i pacijentima, te napretku i kolegijalnosti.
Gita Čeke i Suzana Jovanović najuzornije medicinske sestre u Opštoj bolnici

Za 35 godina rada na Intenzivnoj jedinici, medicinska sestra Gita Čeke kaže da je bilo lepih i teških trenutaka, ali da se nikada nije pokajala što je odabrala baš ovu profesiju. Zahvaljujući svojoj odgovornosti, tačnosti, posvećenosti poslu i pacijentima, kao kolegijalnosti i uvek nasmejanom licu, ove godine ponela je titulu "medicinska sestra uzor profesije". 

- Nikada mi nije bilo teško da radim zato što volim svoju struku i da sada imam 15 godina ponovo bih upisala Srednju medicinsku školu, samo što bih nastavila dalje školovanje. Mladima savetujem da se bave ovim poslom samo ukoliko vole ovu struku, jer je sa bolesnim ljudima veoma teško raditi - rekla je Čeke, dodajući da je bila veoma iznenađena i zbunjena kada joj je dodeljeno priznanje. 

Njena mlađa koleginica Suzana Jovanović, trenutno radi na Odeljenju u operacionoj sali, a titulu "mlada sestra uzor profesije" ponela je, pre svega, zbog brzog napretka u struci, ali i zbog toga što su je kolege okarakterisale kao velikog druga.

- Oduvek mi je bila želja da radim kao medicinska sestra. Počela sam 2015. godine na ortopediji, a trenutno radim na Odeljenju u operacionoj sali. Velika mi je čast što sam dobila ovu nagradu, želim dalje da napredujem i da ostanem ono što jesam - poručila je Jovanović.

Međunarodni dan medicinskih sestara obeležava se širom sveta u znak sećanja na Florens Najtingejl, utemeljivača modernog sestrinstva. U okviru svečanosti dodele priznanja najuzornijim medicinskim sestrama, prisutni su se podsetili njenih dostignuća, te uživali u nastupu hora "Sveti Roman Melod".

Ovim povodom direktor Opšte bolnice Subotica, Slobodan Puškar, čestitao je svim medicinskim tehničarima njihov dan, te im se zahvalio na dosadašnjem radu, uprkos, kako je rekao, nezavidnoj finansijskoj situaciji i uslovima rada.

- Želim da u budućnosti, u prvom redu, popravimo materijalnu situaciju i da se plate koliko je to moguće koriguju, kako biste bili adekvatno nagrađeni za svoj vredan i uspešan rad. Takođe, želim da kažem da sada, kao i u budućnosti, imate potpunu podršku za dalju edukaciju od strane Uprave bolnice, jer će doći do značajnih novih investicija, tehnologije i opreme, koje će tražiti dalje usavršavanje, u čemo ćemo vas podržati kako biste nove izazove lako savladali - istakao je direktor.

Glavna sestra bolnice Ljiljana Cvijić, uručila je zahvalnice najboljim sestrama koje su svojim zalaganjem i optimizmom osvetlile sestrinsku profesiju.

- Sestrinstvo je jedina profesija koja je naučni pristup protkala ljubavlju. Okosnica sestrinstva kao profesije je ljubav usmerena ka pacijentima, jer je nemoguće brinuti o njima u vrlo teškim uslovima finansijske krize, nedostatka osoblja i mnogobrojnim prekovremenim radnim satima bez ogromne količine ljubavi – istakla je glavna sestra bolnice Ljiljana Cvijić.  - U svom radu ostajemo trajno verni i dosledni temeljnom načelu sestrinstva,najvećoj mogućoj dobrobiti za pacijenta.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Petar Lakovic Odgovori
Честитам !
saša Odgovori
Kakva je ovo diskriminacija prema muškarcima. Koliko mi je poznato u bolnici ima i veliki broj med. tehničara. Šta je sa njima. Ako je birana najbolja med. sestra kada će biti biran najbolji med. tehničar.
opalac
Procitajte ponekad nesto osim vesti na ovom portalu, pa cete shavtiti zasto se ovo priznanje dodeljuje zenama. Sa druge strane, postoji mnogo vise priznanja koja mahom dobijaju muskarci, da li se i tada pitate sto nije nagradjena neka zena?
Snezana Odgovori
Cestitam,Gita je divna,predivna,nikada necu zaboraviti kako mi je davala podrsku u najtežim momentima u zivotu...Takodje sve pohvale za sve medicinske sestre u koronarnoj jedinici,
Sojic Odgovori
Cestitke Suzini
Pacijent Odgovori
Svaka čast što postoje ovakve sestre koje su uzor, ali nažalost postoje i one koje su svesne svoje moći pa rade šta god požele, [*...*]
Insajder Odgovori
Sramota me samo procitati sta je direktor izjavio.Sestre se izrabljuju,na svakom odeljenju je ozbiljan manjak,a gospodin obecava znacajne investicije...Napredna obecanja naprednog direktora.Ne hvali se da je zabranjen prilaz upravi,da nemaju nikakvu komunikaciju,da ce sestre ,na nekim odelenjima,verovatno imati smene od 17 sati...
X Odgovori
Svaka cast. Cestitam.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.